Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.
Hozzávalók:
- eisberg Répacsík saláta
- 30 dkg tagliatelle vagy széles metélt
- 1 marék cukorborsó
- 3 evőkanál méz
- 1 marék mazsola
- 8 szelet bacon
- eisberg Ezersziget öntet
Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg a tagliatelle tésztát. Ezt követően a császárhúst kockákra vágjuk, majd olajban egy kis mandulával, mazsolával együtt megsütjük. Ezután vékony csíkokra vágjuk a cukorborsót, majd a mandulás, mazsolás húshoz hozzáadjuk. Az edénybe beleöntjük az eisberg julienne (2 mm vastag, 40 mm szélesre vágott zöldség) répakeveréket és összeforgatjuk. A mézet ízlés szerint rácsepegtetjük, majd az eisberg Ezersziget dresszinget is eloszlatjuk az ételen. A megfőtt, leszűrt tagliatelle tésztát a serpenyőben lévő eddig elkészült szószhoz hozzáadjuk, majd jó alaposan összekeverjük. És már tálalhatjuk is!
Ha többet szeretnél tudni a salátákról, kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!