Szuperformában

Frizé saláta

A zöld színű, fodros levelekből álló, bohéman kócos frizé saláta már látványra is üdítő. A frizé az endívia rokona, így nem meglepő, hogy levelei enyhén kesernyés ízűek, aminek köszönhetően bármilyen salátakeveréket izgalmassá tesz, nem csak ízre, hanem látványra is.

Frizé salátaBeltartalmát tekintve, sok más salátafajtához hasonlóan, bővelkedik hasznos tápanyagokban, kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (A-vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz. Magas kálium tartalma segít enyhíteni a stressz okozta tüneteket.

Akárcsak a többi, nem zárt, hanem szétnyíló fejű salátánál, a frizénél is ügyeljünk rá, hogy ha nem konyhakész, hanem egész fej salátát veszünk, minden levelet alaposan mossunk meg, mivel a levelei könnyebben szennyeződnek porral, rovarokkal.

A frizé több konyhakész eisberg salátakeverékben szerepel, így a Royal, a Piccante, a Bolero, a Fitness, a Monte Carlo mixekben, míg a Dolce Vita mixben édes változatával találkozhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top