Szűrd ki cikkek
Szponzorált tartalom

Kismamák mutatják meg szülés utáni testüket

Az Instagramon egyre több az olyan fotó, amin édesanyák mutatják meg, hogy a szülés utáni test minden nő esetbén más és más. Céljuk, hogy erőt adjanak és nem mellesleg: hogy megmutassák a valóságot.
édesanya szülés után

Terhességi csíkok, vágások, véraláfutások, gömbölyded pocak: a szülés természetes velejárói ezek, amiket a Take Back Postpartum mozgalom követői már 2015 óta őszintén, a természetes valójában mutatnak meg az embereknek. A kezdeményezést January Harshe hatgyermekes édesanya hívta életre azért, hogy bemutassa a pőre valóságot, ezzel pedig az újdonsült édesanyákat bátorítsa, biztassa és védje. A közösségi platform létrejötte óta egyre több kismama vállalja, hogy megmutatja anyuka testét – vagy, ahogy ők hívják, a mum bodyt.

Az alábbi képen látható edző azt mutatja meg, hogyan nézett ki közvetlenül a szülés utáni órákban, és 24 órával később. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Take Back Postpartum (@takebackpostpartum) által megosztott bejegyzés, Márc 7., 2019, időpont: 11:59 (PST időzóna szerint)

A brit édesanya a szülés utáni percekben mutatta meg magát azért, hogy a társadalom ne csak egyféle szülés utáni testet tekintsen elfogadhatónak. Ő üzeni, nincs azzal semmi, de semmi baj, ha szülés után hét hónapos terhesnek néz ki az ember lánya.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Take Back Postpartum (@takebackpostpartum) által megosztott bejegyzés, Febr 9., 2019, időpont: 12:37 (PST időzóna szerint)

 

Órákkal a szülést követően töltötte fel ezt a képet egy édesanya, hogy megmutassa szülés utáni pocakját. A bejegyzésben úgy fogalmaz, hogy a kép valóságos és nyers, nem takar el semmit, sem a betétet, sem a mellbimbóvédőt, sem a fekete karikákat a szeme alatt. De ez mind rendben van így, ez a test ugyanis hat gyermeknek adott életet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Take Back Postpartum (@takebackpostpartum) által megosztott bejegyzés, Máj 2., 2020, időpont: 12:36 (PDT időzóna szerint)

 

Egy New York-i édesanya a szülés utáni hasát mutatta meg a nagyvilágnak. A kép alá azt írta, hiába tett meg mindent azért, hogy egészséges terhessége legyen, a teste mégis örökre megváltozott. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Take Back Postpartum (@takebackpostpartum) által megosztott bejegyzés, Febr 26., 2019, időpont: 7:07 (PST időzóna szerint)

Ez az édesanya azt írja, hogy a negatív énje biztosan azt mondaná, hogy valószínűleg nem ez a leghízelgőbb kép, amit valaha készítettek róla, hiszen a még mindig terhesnek tűnő test, a striák, a narancsbőr, a pluszkilók nem esztétikusak, de az önmegvető beszédről nem szabad tudomást venni – és milyen igaza van. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Take Back Postpartum (@takebackpostpartum) által megosztott bejegyzés, Jan 4., 2019, időpont: 7:43 (PST időzóna szerint)

 

Egy másik édesanya ugyancsak büszkén mutatja meg a testét, mert erős, és nagyon gyorsan gyógyul. Bár a vágás még mindig fájdalmas, és felállnia sem könnyű, mégis lenyűgözi az erő, ami keresztülviszi a fájdalmon, a gyógyuláson, a kialvatlanságon, az éjszakai etetésen, a tej leszívásán. A test az élet temploma.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Take Back Postpartum (@takebackpostpartum) által megosztott bejegyzés, Nov 30., 2018, időpont: 10:46 (PST időzóna szerint)

 

Szerencse, hogy egyre többen látják, a filterekkel és retusprogramokkal álcázott szülés utáni testnek semmi köze a valósághoz, éppen ezért ahhoz felérni sem kell, sőt nem is lehet. A gyermeknek életet adó női test tényleg az élet temploma, bánjuk hát vele így. 

Forrás: Daily Mail

Olvass tovább a témában!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top