Szűrd ki cikkek
Szponzorált tartalom

Árulkodó DNS: Barack Obama és Brad Pitt távoli rokonok

A DNS-profil alapján érdekes életút tárulhat az ember elé. Felmenőink között elnököket, királyokat és művészeket is találhatunk, de az is megeshet, hogy Hollywoodig vezetnek a rokoni szálak.

A DNS-profilalkotást kezdetben csak a kriminalisztika alkalmazta, hogy a bűnügyi gyanúsítottak profilját összehasonlítsák a DNS-bizonyítékokkal, ám a technika 1980-as felfedezése óta számos kutatási területen belül alkalmazott eljárás lett. Az egyik ilyen terület a genetikai genealógia, ahol a DNS tanulmányozása többek között a származási vonal felkutatását is lehetővé teszi. Az eljárás nemcsak a tudomány, de a hétköznapok embere számára is elérhető, és egyre több híresség is kíváncsi arra, hogy milyen felmenőkkel rendelkezhet.

Diana walesi hercegné

Diana Spencer egyik felmenője például George Washington volt, de „DNS-kapcsolatban állt” Humphrey Bogarttal, Rudolph Valentinóval és Winston Churchill-lel is, a rokonai között szerepelt többek között Franklin D. Roosevelt, az USA 32. elnöke, Calvin Coolidge, az USA 30. elnöke, Millard Fillmore, az USA 13. elnöke, John Quincy Adams, az USA 6. elnöke, és John Adams, az USA 2. elnöke.

Diana hercegné

Diana hercegné (Fotó: Getty Images)

Kate Middleton

A gyönyörű hercegné szintén a felmenői között tudhatja George Washingtont. (Az adatot a bostoni New England Historic Genealogical Society, avagy a New England Történelmi Genealógiai Társaság tette közzé.)

Liv Tyler és Steven Tyler

Liv Tyler színésznő és zenész édesapja, Steven Tyler a Who Do You Think You Are? című műsorban tudták meg, hogy afrikai felmenőkkel rendelkeznek, a zenei vénát pedig nagy valószínűséggel Robert Elliott-tól kapták, aki dobosfiú volt az 1812-es háborúban, és akinek fia, George Elliott ugyancsak dobos lett. Steven Tyler egyébként zenei karrierjét ugyancsak dobosként kezdte.

Hugh Grant

A brit színész Tudor-házi felmenőkkel büszkélkedhet, a DNS-e alapján felmenői között tudhatja többek között VII. Henriket, a Tudor-ház első angol királyát.

Hugh Grant

Hugh Grant (Fotó: Getty Images)

Oprah Winfrey

A híres műsorvezető saját műsorában mutatta be saját DNS-térképét, amiből kiderült, hogy afrikai, elsősorban libériai, zambiai és kameruni felmenőkkel rendelkezik, és távoli rokona Elvis Presleynek.

Snoop Dogg

Bár a rapper híres felmenőkkel nem rendelkezik, annyit biztosan tud, hogy ősei 71 százalékban fekete-afrikaiak, 23 százalékban indiánok, 6 százalékban európaiak.

Barack Obama

Az USA egykori elnöke nemcsak Brad Pitt-tel áll DNS-rokonságban, de George W. Bushsal is távoli rokonok.

Brad Pitt

Brad Pitt (Fotó: Getty Images)

Ellen DeGeneres

A komika DNS-profiljából kiderül, hogy rokoni kapcsolatba áll Kate Middletonnal és II. Erzsébettel is.

Abraham Lincoln

Az USA 16. elnöke nemcsak Tom Hanks felmenője, de George Clooney-é és Amy Adamsé is.

Donald Trump

Bár a politika színpadán ellenségek, a genealógia asztalán egymás nagyon távoli rokonai Donald Trump és Hillary Clinton. A kettejük közötti kapcsolatot tizennyolcadik nagyszüleik, Lancester hercege és hercegnéje adja, akik 1396-ban kötöttek házasságot.

Források: bestdnatestingkits, top10, dnasu

Olvass tovább!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top