nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Világrekorder méretű tejfogat húztak ki a szájából

2,59 centi hosszú tejfogával Guinness-rekorder lett a 9 éves kisfiú

Amikor a nyolcéves Luke tejfogát kihúzta a fogorvosa, a szakember megdöbbent a látványon: soha korábban nem látott még ekkora tejfogat. Ezzel egyáltalán nincs egyedül, és így gondolta ezt a Guinness Rekordok Könyve is.

A kanadai Luke Boulton 2019. szeptemberében még csak nyolcéves volt, amikor a fogorvosához, Chris McArthur dokihoz fordult azért, hogy eltávolítsa a tejfogát. Az orvos már akkor ledöbbent az eltávolított tejfog méretén, de a Guinness kerekei lassan őrölnek: a kis Luke csak mostanra kapta meg a tanúsítványt arról, hogy az övé volt a világ legnagyobb tejfoga – írja a UPI.

Luke Boulton és a 2,59 centiméteres tejfog (fotó: Guiness Világrekordok)

Luke Boulton és a 2,59 centiméteres tejfog (Fotó: Guiness Világrekordok)

A fogorvos elmondta, hogy elég durva volt elképzelnie, hogy ez a méretes fogszörny tényleg valakinek a szájában volt. Az ő ötlete volt, hogy elképzelhető, hogy ez a tejfog világrekordot jelenthet, és meggyőzte a családot arról, hogy érdemes lehet beküldeni. Luke a tejfogat a Guinness megerősítő tanúsítványa társaságában szeretné majd kitenni a szobája falára.

Szórakoztató Guinness-rekordokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top