Az orvosok 18 hónapot adtak neki, de semmi sem tántoríthatja el attól, hogy feleségül vegye élete szerelmét

nlc | 2021. Október 15.
Edward Lord pozitívan tekint a jövőbe, tervei között szerepel az is, hogy létrehoz egy rákbetegeket segítő alapítványt.

A 36 éves Edward Lord orvosai mindössze három százalék esélyt adnak annak, hogy a férfinak sikerül leküzdenie a rákot, prognózisuk szerint legfeljebb 18 hónapja van hátra. A szörnyű diagnózis ellenére Lord nem adta fel a reményt, úgy gondolja, a három százalék több, mint a semmi, és nagy tervei vannak a jövőre nézve, legkésőbb 2022 szeptemberéig szeretne összeházasodni barátnőjével, akinek 2020 karácsonyán kérte meg a kezét.

A pár egy közös barátjukon keresztül ismerkedett meg 2019 júniusában, és hamar egymásba szerettek. „Katherine a legcsodálatosabb ember. Ő minden, amiről valaha is álmodtam” – nyilatkozta a férfi. A pár egy évvel megismerkedésük után megvette közös otthonát, és amikor úgy tűnt, hogy minden a lehető legjobban alakul, Edwardot súlyos hasi fájdalmak kezdték gyötörni. Azon a napon, amikor ultrahangvizsgálatra kellett volna mennie, összeesett a fájdalomtól. Néhány nappal később az orvosok közölték vele, hogy előrehaladott vastagbélrákja van, amely átterjedt a májára, és többszörös daganatot okozott. „Rendkívül ritka, hogy valaki az én koromban ilyen diagnózist kapjon” – nyilatkozta Lord, aki hozzátette, a hasi fájdalom megjelenéséig nem voltak semmilyen tünetei. 

2021 szeptemberében Edward megkezdte a kemoterápiát, egy hónappal később azonban kiderült, nem jogosult az államilag finanszírozott antitestkezelésre, családjával ezért úgy döntöttek, pénzgyűjtést indítanak, hogy ki tudják fizetni a havi 5000 fontot, amibe ez a kezelés magánúton kerül. Egy nap alatt az emberek 30 ezer fontot adományoztak, de a gyűjtés nem ért véget, szeretnének ugyanis más gyógymódokat is kipróbálni, viszont ezek is komoly összegbe kerülnek. „Amennyiben marad pénz a felajánlott összegből, azt egy jótékonysági szervezet létrehozására szeretném fordítani, hogy segítsek más embereken, akik nem tudják megfizetni a szükséges, de az állam által nem finanszírozott kezelést. Mindent bele fogok adni. Próbálok pozitív maradni, mert a harc fele a fejemben zajlik” – tette hozzá.

(via Metro)

Fotó: Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Exit mobile version