Család

Egy nappal az esküvő után szakította szét a rettegett betegség a boldog családot

Az angliai Derbyben élő Katarina Scott férjével, Jayjel hét gyereket nevelt. Alig néhány hónappal ezelőtt derült ki, hogy májrákja van.

Rettenetes tragédia szakított szét egy angol családot, a Derbyben élő Katarina Scottot egy nappal az esküvője után ragadta el a rák – írja a Mirror.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A 32 éves nőt november 14-én vette el a barátja, Jay. A pár több mint tíz éve élt együtt, hét gyereket neveltek közösen.

Katarina és Jay régóta szerettek volna összeházasodni, de sokáig nem volt pénzük az esküvőre. A nőről nem sokkal a család nyári vakációja után, augusztusban derült ki, hogy előrehaladott májrákban szenved, ami a tüdejében és az epevezetékén is áttéteket képzett.

„Ez borzasztó. Minden olyan jól ment. Szép és boldog család voltunk. Sokat nevettünk, sokat harcoltunk azért, hogy elérjük, amink van” – mondta a lap szerint a 49 éves Jay.

Katarina hat saját gyerekük mellett a férfi első házasságából származó lányáról is sajátjaként gondoskodott. Amikor kiderült a szörnyű hír, ő volt az, aki vállalta, hogy valóra váltva régi álmukat, megszervezi nekik az esküvőt.

„November 25-én lett volna a nagy nap, de az orvosok azt mondták, addig nem fogja kibírni, ezért előre hoztuk 14-re. Másnap meg is halt az én drágám. A gyerekek már korábban elbúcsúztak tőle, ez volt a legnehezebb az egészben” – nyilatkozta könnyek között a megözvegyült férfi.

A család most a karácsonyi ünnepekre készül, szomszédok, barátok és rokonok próbálják megkönnyíteni nekik, hogy átvészeljék a következő nehéz időszakot. Több szociális munkás és egy pszichológus is segít nekik: „Miután Katarina meghalt, többször átmentem vigyázni a gyerekekre. Sokat lobbizok különböző nagy cégeknél is, hogy támogassák a családot, sikerült is pár komolyabb ajándékot kiharcolnom a gyerekek számára” – mondta egyikük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top