Egészség

A rák végstádiumából jött vissza az esküvőjére

A brit ráktúlélő Dan Cassidyt a betegség ébresztette rá, hogy túl rövid az élet.

A 26 éves brit Dan Cassidynél idén márciusban diagnosztizálták a leukémia egyik igen agresszív típusát, úgy döntött, a halála előtt még számtalan dolgot szeretne megtenni, ám ezek közül a legfontosabb, hogy elvegye feleségül élete szerelmét, Darcy Youngot – számol be a szívszorító történetről a Mirror online portál. 

A pár már együtt van 10 éve, és Dan tragikus betegsége miatt, megkapva a diagnózist, előre hozták a ceremóniát júliusra. Ahogy Dan később a lapoknak elmondta, aznap a betegség miatt nem érezte jól magát, az esküvőjük mégis tökéletes nap volt.

A férfinél korábban egyszer már 2016-ban észrevették a betegséget, miután rosszul lett egy baráti összejövetelen, ahol nagyon elkezdett fájni a lába. Megpróbált felállni, de nem sikerült neki. Másnap kórházba ment, ahol a kivizsgálás után kiderült, leukémiája van. Az orvosok akkor mindössze két évet jósoltak neki, és megmondták, az is, hogy sok-sok fájdalommal fog járni. A kezelés végül agyvérzést okozott nála, amitől mesterséges kómába helyezték. Ám ezt is túlélte, és végül az őssejtterápia volt az, ami mindezek után javított az állapotán.

„2016-ban, épphogy karácsony előtt, elhagyhattam a kórházat. Minden kezdett jóra fordulni, kezdtem magam egyre jobban érezni, és úgy tűnt, a rák is visszahúzódik” – mondta a férfi, aki akkor döntött úgy, hogy megkéri a barátnője kezét. Miután a lány igent mondott, meg is állapodtak, hogy idén novemberben tartják az esküvőt.

Ám az egyik szokásos, háromhavonta esedékes onkológiai kontrollvizsgálat során idén márciusban kiderült, hogy a rák visszatért, ráadásul meglehetősen agresszív formában. Most legfeljebb újabb 12 hónapot adtak Dannek. Az esküvő óta a pár együtt él, és igyekeznek minél több időt egymással és Teddy nevű kutyájukkal együtt tölteni. „Most próbálunk a maga teljességében megélni minden pillanatot és okosan kihasználni minden percet” – mondja Dan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top