Család

Napokkal az apa gyógyulása után derült ki, hogy a kisfia is rákos

Mindkettőjüknek leukémiája volt.

A sors kegyetlen fintora, hogy egy kisfiú napokkal azok után kapta meg a leukémia diagnózisát, hogy az édesapját egy hasonló vérrákkal gyógyultnak nyilvánították. A kis Alfie Webbnél tavaly november 1-jén, 10 hónapos korában diagnosztizáltak egy olyan típusú leukémiát, ami leginkább a 60 év fölöttiek körében szokott előfordulni. Édesapja, Ollie Webb addigra már kigyógyult a saját Hodgkin-limfómájából, október 23-án fejezte be a kezelést.

A kis Alfie esetében az első aggasztó jel a láz volt, és néhány nap után kórházba vitték. Az orvosok először agyhártyagyulladásra gondoltak, de később kiderült, hogy leukémiáról van szó. A kisfiú négy kör sugárterápiát kapott, miközben a kórházi szobája ajtajában sírt és szeretett volna kimenni a szabadba, de nem lehetett.

Fotó: Ollie Webb/Facebook.

„Még a karácsonyt is a kórházban töltöttük. Beöltöztünk manónak, mert szerettük volna, ha Alfie jól érzi magát, de tényleg nem ilyen első karácsonyt kívántunk volna neki” – meséli Saffron Webb, Alfie édesanyja.

A terápiát azóta Alfie is befejezte, de továbbra is őssejt-átültetésre lenne szüksége, hogy végleg kigyógyítsák a betegségéből, és jelenleg egy olyan donor sincs, aki alkalmas lenne a kisfiúnak. A szülők ezért mindenkit kérnek, hogy ha tud, jelentkezzen őssejtdonornak, mert életeket menthet.

„Létfontosságú, hogy erről minél többen tudjanak – mondta Ollie. – Így több ezer, a miénkéhez hasonló helyzetben lévő emberen segíthetnek.”

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top