Tabuk nélkül

Családi szülinapok után aranyerem lett, most mit tegyek? (x)

Gabi az idén is nagyon várta a tavaszt, a családjában sokan ünneplik ilyenkor a születésnapjukat. Soha nem otthon ülnek össze, hanem különféle éttermekbe látogatnak el, ahol más-más nemzet konyháját próbálják ki.

Kellemetlen meglepetés a családi születésnapok után

A mi családunkban valahogy úgy alakult, hogy szinte mindenki tavasszal született. Az ünneplésnek régi hagyománya van nálunk, és hogy igazán felszabadultan együtt lehessünk, soha nem otthon ülünk össze. Közösen választjuk ki azt az éttermet, ahova elmegyünk, és ebben az időszakban 4-5 helyre is ellátogatunk, mert sok az ünnepelt. Az idén jártunk indiai, mexikói, kínai és magyaros étteremben, és én sajnos mindegyikben többet ettem a kelleténél. Olyan finom ételeket szolgáltak fel nekünk, hogy bár éreztem, sokkal többet falok be, mint amennyit a szervezetem kíván, mégsem tudtam abbahagyni az evést. Gyakran annyira elteltem, hogy hazafelé menet nehezen gomboltam be a nadrágomat, de gondoltam, pár nap alatt le fogok fogyni, legfeljebb hétköznap csak salátát eszem. Ám a túlzott evésnek kellemetlen következményei lettek.

Ijesztő vérfolt a vécépapíron

Azt vettem észre, hogy a nagydolgozás kifejezetten nagy fájdalommal járt a vécén. A sok nehéz, erősen fűszeres ételtől székrekedésem lett, ami miatt erőlködnöm kellett, és valószínűleg ettől újult ki az aranyerem. Egyik reggel vérfoltot vettem észre a vécépapíron. Rögtön tudtam, hogy cselekednem kell. Korábban többször volt már aranyerem, és rájöttem, hogy ha időben kezelem a problémát, akkor könnyebben szűnnek meg a kellemetlen tünetek. Az aranyér végbél körüli viszketéssel, kellemetlen feszítő, szúró fájdalommal jár, és néha olyan érzést okoz, mintha egy kis csomó lenne a végbélben. Székletürítés után vérfolt maradhat a vécépapíron.

Kozmetikumokból jól ismert molekulával az aranyér ellen

Lementem a közeli patikába, és recept nélkül vettem egy Proktis-M végbélkúpot. Korábban is használtam már, egy barátnőm javaslatára, és eddig mindig segített a problémámon. A Proktis-M végbélkúpban található hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodást és a szövetregenerálódást. A készítményekben lévő többféle növényi összetevő pedig elősegíti a hialuronsav szövetekbe való bejutását, és enyhíti az aranyér kellemetlen tüneteit. A hialuronsav egy olyan különleges molekula, ami a kozmetikumok öregedést gátló összetevőjeként is ismert, és szerkezetének köszönhetően nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. Ez azért nagy segítség az aranyérrel küzdőknek, mert a megfelelő hidratáltság a sérült szövetek vérellátását javítja, ez pedig segíti a gyorsabb gyógyulást.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top