Tabuk nélkül

Egy lány, aki felvállalja, hogy a kondizástól lett aranyere (x)

Klaudia azt vallja, mindenkinek sokkal lazábban kéne hozzáállnia az aranyértémához, nem szabadna emiatt szégyenkezni. Az aranyér ugyanis népbetegség, ami az ülőmunkától épp úgy kialakulhat, mint a túlzásba vitt súlyemeléstől. Ő például azért tapasztalta meg az aranyér kellemetlen tüneteit, mert túl hamar akart bikinitestet magának, ezért erőteljes kondizásba kezdett.


Nem szabad szégyenkezni!

„Igenis beszélni kell az aranyérről, ami nem csak a nagymamák és nagypapák betegsége, fiatalokat is bármikor érinthet. Teljesen természetes, hogy erőlködés után előjöhet, főleg azoknál, akiknek még hajlamuk is van rá. Ha nyíltan beszélnénk a problémáról, akkor sokkal többen elmennének a patikába, és időben kezelni tudnák az aranyerüket” – vallja a 32 éves Klaudia, aki a hosszú tél alatt felszedett kilókat akarta leadni, amikor kemény kondizásba kezdett.

Dühösen vágtam a kanapéra a rózsaszín blúzomat

„Belenéztem a tükörbe, és löttyedtnek láttam magam. A hasam kidomborodott, a karomon pedig ijesztően nagyra nőtt az úgynevezett integetőháj. Télen kicsit elhanyagoltam magam, és ez meg is látszott rajtam. Mindig elfelejtem, hogy már nem vagyok 18 éves, és ha nem törődőm a testemmel, annak ára van. Hamarabb jönnek fel rám a kilók, de lassabban is tudom leadni azokat. Elővettem a tavaszi ruhatáram, és felpróbáltam a kedvenc, rózsaszín blúzomat. Amikor megláttam magamon az amúgy csinos ruhadarabot, elszakadt a cérna. Dühösen dobtam a kanapéra a felsőt, és úgy éreztem, azonnal cselekednem kell.

Türelmetlenül emeltem a legnehezebb súlyokat

Délután már a konditeremben voltam, és súlyokat emelgettem. Tudtam, hogy fokozatosan kéne a testemet a gépekhez szoktatnom, de én látványos izmokat akartam, méghozzá azonnal. Ezért annyit emeltem, amennyit csak tudtam. Türelmetlenségemnek hamar meglett a következménye. Azonkívül, hogy pár nap elteltével moccanni sem tudtam az izomláztól, egyik reggel észrevettem egy véres foltot a vécépapíron. Előtte már a nagydolgozás kifejezetten fájdalommal járt, az alfelem sajgott és égett. Rendkívül nyomorultnak éreztem magam, ám a vérzéstől annyira megijedtem, hogy azonnal kutakodni kezdtem a neten, vajon mi lehet a problémám oka. Így jöttem rá, hogy aranyerem van. Az aranyérről megtudtam, hogy a végbélnyílás közelében található visszérköteget nevezik így, ami fontos szerepet játszik a székletürítés szabályozásában, de ha az valamilyen oknál fogva kitágul, gyulladttá és sérülékennyé válik, akkor jelentkeznek a kellemetlen tünetek.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Beléptem több fórumra is, ahol aranyeresek csetelnek egymással, és ott ajánlották a Proktis-M végbélkúpot a problémámra. Nagy megkönnyebbülés volt olyan emberekkel kibeszélni a bajomat, akik hasonló cipőben járnak, és így jöttem rá arra is, hogy nem szabad szégyenkeznem. Ha meg tudom osztani másokkal a bajomat, akkor sok jó tanácsot kaphatok, és könnyebben meggyógyulok. Hiszen ha a tünetek még csak kezdődő aranyérre utalnak, a patikában kapható szerek is segíthetnek. A Proktis-M végbélkúpban és a Proktis-M kenőcsben található hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodást és a szövetregenerálódást. A készítmények növényi összetevői pedig elősegítik a hialuronsav szövetekbe való bejutását, és enyhítik az aranyér kellemetlen tüneteit. A hialuronsav egy olyan különleges molekula, ami a kozmetikumok öregedést gátló, összetevőjeként is ismert, és szerkezeténél fogva nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. Ez azért nagy segítség az aranyérrel küzdőknek, mert a megfelelő hidratáltság a sérült szövetek vérellátását javítja, ez pedig segíti a gyorsabb gyógyulást. A Proktis-M kúp és kenőcs recept nélkül kapható a patikában.”

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top