Tabuk nélkül

Elegem van a folytonos robotból! Hogyan nyaraljak nyugalomban? (x)

„Gyakran elmerengek magamban, hogy valóban nyaral-e egy családanya? – teszi fel a kérdést Mara, a 3 gyerekes anyuka, nem alaptalanul. Szülőként a nyaralás már nem csak a felhőtlen pihenésről és a bulizásról szól!

Mara 3 gyerekes, 35 éves anyuka, van egy kis nyaralójuk a Balatonnál. A gyerekek alig várják, hogy végre a víkendházukban legyenek, és felszabadultan élvezhessék a nyarat, Mara számára azonban nem felhőtlen a pihenés.

„Én takarítottam, a férjem a laptopját bámulta”

— Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy tényleg nyaral-e egy családanya? Két hét üdülés után jöttünk haza a Balcsiról, de fáradtabbnak érzem magam, mint valaha. Utazás előtt egy napig csomagoltam a bőröndöket. Ahogy leértünk a Balatonra, kitakarítottam a házat, kipakoltam, majd ebédet főztem. Este próbáltam a férjemmel beszélgetni, de az első napokban egyáltalán nem tudott ellazulni. A laptopját bámulta, a céges adatokat nézegette. A strandon végig a gyerekeket figyeltem, nehogy valamelyiküknek baja legyen, csak pár percre tudtam eldőlni nyugiban. Lazulni mentünk a Balcsira, én mégis feszültebbnek éreztem magam, mint itthon. A férjemmel többször is összevesztünk, csak a második hét végére hangolódtunk egymásra. Nem tudom, mit kéne tenni, hogyan lazulhatnék el jobban – elmélkedik Mara.

Így lazulhatunk el a nyaralás alatt

Ha nyaralni mész, és nem szeretnél úgy járni, mint Mara, érdemes előre megtervezned, hogyan lehetnél te is szabad a gyerekek mellett. Ha megteheted, válassz szállodát vagy apartmant legalább félpanzióval, hogy ne kelljen főznöd. A gyerekbarát szállodákban animátorok szórakoztatják a srácokat, ezalatt hosszabban tudsz pihenni, beszélgetni a pároddal. Ha nem szeretnél szállodában nyaralni, próbálj meg ellazulni és ne főzz annyit! Egyetek salátát, szendvicseket, nyári gyümölcsöket és főtt kukoricát, a gyerekek biztosan örülni fognak neki. Fontos, hogy a szabadságod alatt ki tudd pihenni magad, és aludj jó nagyokat, hogy a szervezetednek legyen ideje regenerálódni.  Segítségedre lehet a valeriána, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte, ami nappal nyugtat, éjszaka pedig altat. Csökkenti a feszültséget és az ingerlékenységet, lerövidíti az elalvás idejét, és javítja az átalvás minőségét. A Sedacur forte nincs negatív hatással az autóvezetéshez szükséges képességekre sem. Vény nélkül kapható a patikában. Függőségtől nem kell tartanod, és hozzászokni sem lehet.

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top