Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

Ezért ne menjünk vásárolni, ha kialvatlanok vagyunk! (x)

Egy kutatás szerint sokkal többet költ az, aki nem pihenten megy vásárolni, ráadásul hajlamosabb egészségtelen ételekkel megpakolni a kosarát.


Többet költünk, ha kialvatlanok vagyunk

Amikor álmos vagy és fáradt, te is sokkal könnyebben hozol meg olyan döntéseket, amelyeken kipihenten csodálkozol. Hajlamosabb vagy megajándékozni magadat egy szexi ruhadarabbal, vagy a sokadik szükségtelen cipővel, esetleg a legmodernebb okoseszközzel. A vásárlás örömforrás, boldog pillanatokat okozhat egy hosszú, munkával töltött nap végén. Sajnos igaz ez az egészségtelen ételekre is. Kimerülten te is inkább csokit kívánsz, mint egy nagy tál zöldsalátát. A brit Obesity folyóiratban megjelent kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy kialvatlanul nagyobb eséllyel veszünk a szükségesnél több és egészségtelenebb ételt, mint fitten és kipihenten.

A kutatók 14 normál testsúlyú, egészséges férfival végezték el a vizsgálatot. Először kipihenten, másodszor alvásmegvonás után küldték őket vásárolni. Kaptak 50 dollárt és egy listát, amin 20 alacsony, illetve 20 magas kalóriatartalmú étel szerepelt. A kialvatlanok 9 százalékkal több kalóriát és 18 százalékkal több élelmiszert vásároltak, mint a kipihentek.

„Álmosan jobban esik a pizza, mint a saláta”

„A párom utálja, ha szórom a pénzt, már sokszor szólt, hogy ne vegyek meg értelmetlenül mindenféle vackot – mondja Kati, a 30 éves könyvelő. – Ha fáradt vagyok, különösen szeretek shoppingolni, határozottan feldob egy új blúz, vagy valamilyen trendi apróság. Van is egy kis dugipénzem, amit mindig erre a célra teszek félre a hónap elején. Csak az a baj, hogy ilyenkor egészségtelen finomságokkal is megpakolom a kosaram. Ha keveset alszom, nehezebben tartom a diétámat, ilyenkor jobban esik egy zsíros mirelit pizza, mint egy jó adag saláta.”

Az éhségérzet kialakulásáért a ghrelin nevű hormon felelős, amely kialvatlan állapotunkban nagyobb mértékben van jelen a szervezetben. Az embernek napi 7-9 óra alvásra van szüksége, az ennél kevesebb alvás hosszú távon egészségügyi problémákat okozhat. Ha nem jön álom a szemedre, sokat segíthet egy olyan gyógynövényes altató, ami nem okoz függőséget és hozzászokni sem lehet. Ilyen gyógyszer a valeriána, a komló és a citromfű kivonatának kombinációját tartalmazó  Sedacur forte, ami nappal nyugtat, éjszaka pedig altat. Csökkenti a feszültséget és az ingerlékenyéget, lerövidíti az elalvás idejét és javítja az átalvás minőségét. Nincs negatív hatással az autóvezetéshez szükséges képességekre sem. A Sedacur forte vény nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top