Tabuk nélkül

Teljesen lehangolt a téli sötétség! Mit tegyek a búskomorság ellen? (x)

Niki mindig is vonzotta az embereket elragadó, vicces személyiségével. Általàban ő volt a társaság motorja, derűs kisugárzásával, hangos nevetésével mindenkit jókedvre tudott deríteni. Ám ezen a télen valami elromlott. Nikin a búskomorság lett úrrá, egyáltalán nem volt kedve nevetni...

„Rossz érzés volt. Mintha nem is én lennék. Világéletemben szerettem az embereket, imádtam társaságba járni, szórakoztatni a többieket, nagyokat nevetni, beszélgetni és sztorikat mesélni. Bár pénzügyi területen dolgozom, hamar eldőlt, hogy nekem ügyfelekkel kell foglalkoznom. A legmorcosabb illetőt is sikerült megpuhítanom, a panaszosok tőlem általában elégedetten távoztak. Az utóbbi hetekben azt vettem észre, hogy fárasztanak az ügyfelek. Nem volt türelmem hozzájuk. Sőt reggelente egyre kisebb kedvvel indultam munkába, a bankban pedig fásultan ültem a helyemen. Ebédszünetben próbáltam viccelődni a kollégákkal, de valahogy nem ment. Éreztem, hogy erőltetett vagyok, meg akarok felelni a többieknek, nincsen bennem semmi természetes. Délután jól esett hazamenni, valahogy nem volt kedvem találkozni senkivel. Otthon begubóztam, magamra tekertem a kedvenc plédemet, és olyan romantikus filmeket néztem, amelyektől elérzékenyültem, és csak potyogtak a könnyeim. Napközben egyre többet fájt a fejem, és ahogy telt az idő, a kilóim száma is gyarapodni kezdett. Otthon, miközben filmeket néztem, észrevétlenül megettem egy-egy tábla csokit, ropit meg kekszet. Mondanom sem kell, ettől még lehangoltabbá váltam, ám fogyókúrázni, mozogni vagy barátokkal találkozni nem volt energiám.

Az anyukám vette észre, hogy valami nem stimmel velem. Egy szombat délután átjött hozzám látogatóba. Kezdetben szörnyülködött, amikor meglátta, hogy mekkora kupleráj van a lakásban, de végül a kedvtelenségem miatt ijedt meg igazán. Közösen rendet raktunk, közben beszélgettünk. Óvatosan kipuhatolta, hogy mennyire vagyok fáradékony és szomorú, és mióta tart nálam ez az állapot. Majd elmesélte, hogy telente időnként rá is rátör a szezonális depresszió, ami leginkább a sötétség és a fényhiány miatt van. Szerinte ezen lehet segíteni, nem kell semmiért sem szégyenkeznem, a levertségemnek és a búskomorságomnak az enyhe depresszió az oka. »Nem is gondolnád, kislányom, milyen sokakat érint ez a téli hónapokban« – mondta. Mint kiderült, az anyukám ilyenkor orbáncfüvet tartalmazó gyógyszert szokott szedni. A Remotiv extra több alkalommal is segített már neki, hiszen mérsékli az enyhe depresszió tüneteit és javítja a hangulatot, sőt az alvásra is jó hatással van. Az orbáncfüvet már az ókorban is használták búskomorság ellen.

A Remotiv extrát nem kell felíratni az orvossal, recept nélkül is kapható a patikában. Anyukám unszolására vettem egy dobozzal és elkezdtem szedni. Egy idő elteltével már éreztem jótékony hatását.”

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top