Tabuk nélkül

Klimaxolsz? Ezt tedd a nyári hőhullámok ellen! (x)

A változókor avagy klimax a legtöbb nő számára sok kellemetlenséget okoz így nyáron, hiszen ilyenkor még nehezebb elviselni a hőhullámokat. Mutatjuk, mi segíthet!

Klimaxolsz? Ezt tedd a nyári hőhullámok ellen! (x)

Imádjuk a meleget, a ragyogó napsütést, aztán úgy negyvenéves kor fölött, de különösen ötven felé közeledve valahogy megváltozik a véleményünk a nyárról. Ha már ránk törte az ajtót a klimax, a hormonhiányos állapot miatt kialakuló jellegzetes változókori tünetek sokunk mindennapjait tehetik pokollá. Elvégre a leggyakoribb és talán legkellemetlenebb változókori panasz a hőhullám, valamint a fokozott izzadásra való hajlam. Aki gyakran szenved ezek miatt, az nem csoda, ha legszívesebben az egész nyarat egy légkondicionált helyiségbe zárva töltené. Vakációzni főleg nem indul „melegebb égtájakra”, akkor már inkább választja úti célként a hűvösebb hegyvidéket, vagy fizet be egy skandináv körútra a kontinens enyhébb időjárással kecsegtető északibb területére. Sőt akadnak, akik egyenesen elhalasztják a nyaralást, hogy majd ősszel vegyék csak ki a szabadságukat, amikor az hőmérséklet már számukra is elviselhetőbb – talán éppen emiatt nevezik azt az időszakot a „vénasszonyok nyarának”…?

Érdemes-e megadni magunkat a hormonok játékának? Nem!

A klimaxos tüneteket az okozza, hogy a változókorban fogyatkozásnak indul és végül megszűnik a női hormonok termelődése a petefészkekben. Emiatt válik rendszertelenné, majd marad el idővel a menstruáció, a csökkenő hormonszint ráadásul változatos testi és lelki panaszokat is okoz. A hőhullámok és az izzadás mellett gyakori még az alvászavar, a fáradékonyság, a feledékenység, illetve a hangulatingadozás, amikor az ember egyik percben még nevet, a másikban már sír. A változókorú nők sokszor képesek akár a legkisebb vélt vagy valós sérelem miatt felkapni a vizet, összeveszni a szeretteikkel, vagy akár magukra haragítani a szűkebb környezetüket.

Értető, ha valaki szívesebben megy nyaralni ilyenkor hűvösebb tájakra, csakhogy ezzel az égvilágon nem tett semmit a változókori tünetei ellen, legfeljebb „kellemesebb” körülmények között szenvedhet tőlük. Akinek viszont fontos a jólléte, az igyekszik felvenni a kesztyűt, és aktívan tesz a klimax okozta panaszok ellen.

Nagyanyáinknak még nem volt sok választásuk, kénytelenek voltak összeszorított foggal kivárni, hogy leteljen az a pár esztendő, amíg a klimax sanyargatja őket. A mai modern nő előtt viszont számos lehetőség áll, hogy uralja ezt az időszakot, és a lehető legteljesebb életet éljen, dacára annak, hogy változókorba lépett. Sokan a hormonpótlásban látják a kiutat, ugyanakkor a hormonterápia nem mindenkinek ajánlott. Sőt, manapság egyre többen keresnek szelídebb módszereket a klimaxos tüneteik csillapítására, és bíznak inkább a gyógynövények erejében.

 

Hormonpótlás nélkül is enyhíthetjük a panaszokat

A Remifemin Plus olyan növényi gyógyszer, amely a Cimicifuga (magyarul poloskavész) és az orbáncfű gyógynövények kombinációját tartalmazza, és a változókori testi tünetek (mint a hőhullámok és az izzadás) mellett javítja a hangulatot és az alvásminőséget is. A Remifemin Plus, amely egyedülálló poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, igazoltan biztonságos és hatásos hormonmentes segítség a klimax idején.  A poloskavészt egyébként már az észak-amerikai indiánok is szívesen alkalmazták „női bajokra”.

A Remifemin Plus tabletta másik összetevője az orbáncfű a lelki gondokon segít úrrá lenni, és az alvásra is jó hatással van. Az orbáncfüvet az ókori görögök is használták melankólia, vagyis búskomorság ellen, a népi gyógyászatban pedig hangulatjavító hatása miatt a „lélek napsugarának” nevezték ezt a hasznos gyógynövényt. Ma már tudományosan is igazolták, hogy az orbáncfűben rejlő növényi hatóanyagok elősegítik az agysejtek harmonikus működését, aminek segítségével kiegyensúlyozottabbakká, nyugodtabbakká válhatunk.

A változókori panaszok enyhítésére javallott hormonmentes Remifemin Plus recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, illetve megrendelhető webes patikákból is. Hatásának első jelei 2-3 hét után jelentkeznek, ezért a nyári hőhullámok megúszása végett érdemes a szedését még a kánikulai időszak előtt elkezdeni!

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top