Tabuk nélkül

Hormonális hullámvasút menzesz előtt? A stressz is okozhatja (x)

Az elszigeteltség, az életmódunk megváltozása és az állandó bizonytalanság sokunk számára stresszforrás. A stressz negatív hatással lehet a hormonháztartásunk működésére, ami erősödő PMS-tüneteket és cikluszavart is okozhat…

Hormonális hullámvasút menzesz előtt? A stressz is okozhatja (x)

Az elmúlt egy év nagyon nehéz volt, folyamatosan aggódtunk nemcsak önmagunkért, hanem a szeretteinkért is, ráadásul a kiszámíthatatlan jövő is gyakran félelemmel töltött el bennünket. A szorongás és a stressz a hormonháztartásra is hatással lehetett, éppen ezért sokak menstruációs ciklusa válhatott rendszertelenebbé, valamint felerősödhettek a PMS (premenstruációs szindróma) tünetei is.

A stressz okozhat cikluszavart

A menstruációs ciklus a „nagykönyv” szerint 28 napos, ám az is teljesen normálisnak számít, ha 21, illetve 35 naponként jön meg a havi vérzés. Ám ha azt vesszük észre, hogy a menzesz kiszámíthatatlanná válik, túl korán jön meg, vagy túl sok idő telik el két vérzés között, mindenképpen menjünk orvoshoz. A nőgyógyász ugyanis alapos vizsgálattal kizárhatja a cikluszavart okozó betegségeket, mint például a polipot, a miómát vagy a méhnyakrákot. A ciklus zavarát leggyakrabban hormonális problémák okozzák, amit a kezeletlen stressz, esetleg hosszan tartó lelki megpróbáltatás is kiválthat.

 

Erősödhetnek a PMS-tünetek

A megváltozott életvitel és a stressz miatt a menzeszt megelőző időszakban sokaknál erősebben jelentkezhettek a PMS tünetei. A menstruációt megelőző napokban kezdődő  tünetek felettébb sokfélék: fájhat a fejünk, feszülhet a mellünk, farkasétvágyunk lehet, gyakran válhatunk ingerlékennyé és labilissá, folyamatosan ingadozhat a hangulatunk. Szenvedhetünk alhasi görcsöktől, pattanásossá válhat a bőrünk és felszedhetünk 1-2 kilót. A PMS-nek hormonális okai vannak, amelyet a stressz még tovább fokozhat. Bár a PMS-tünetek a vérzés kezdete után 1-2 napon belül megszűnnek, mégis megkeseríthetik a magunk és a környezetünk életét egyaránt.

Hormonmentesen is rendezheted a problémákat

A ciklus zavarára és a PMS tüneteinek a csökkentésére is létezik hormonmentes segítség. A koncentrált barátcserje-kivonatot tartalmazó Premens tabletta ellenőrzött és állandó összetételű, recept nélkül kapható gyógyszer. A növény hatóanyagai a hormonális szabályozórendszerre hatnak, és ezáltal pozitívan befolyásolják a testi és a lelki tüneteket is. A PMS-re gyakorolt jótékony hatását klinikai vizsgálatok is bizonyítják, szemben a barátcserje tartalmú étrend-kiegészítőkkel, melyek terápiás célra való használatát a gyógyszerészeti hatóságok nem javasolják. A Premenst több cikluson át érdemes szedni a megfelelő hatás kialakulása érdekében.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top