Tabuk nélkül

A hólyaghurutra nem csupán az antibiotikum lehet gyógyír, hanem ez a növényi gyógyszer is (x)

Egyre elfogadottabb, hogy hólyaghurut esetén nem nyúlunk azonnal antibiotikumhoz, hanem egyéb kezelési alternatívákat keresünk. Ha időben cselekszel, egy gyógynövény-tartalmú gyógyszer is kihúzhat a bajból!

A hólyaghurutra nem csupán az antibiotikum lehet gyógyír, hanem ez a növényi gyógyszer is (x)
Régi jó barátunk, a medveszőlőlevél

Számos gyógynövény termel baktériumellenes hatású anyagot, hogy megvédje magát a különböző fertőzésektől. Ezeket az anyagokat a gyógyászat is gyakran hasznosítja, például antimikróbás hatású olajok formájában. A húgyúti fertőzések kezelésében sikerrel alkalmazzák a vesén át kiürülő antibakteriális anyagokat tartalmazó növényeket, amelyek egyike a medveszőlőlevél.

Ha felfáztál már valaha, azaz volt alkalmad megtapasztalni a hólyaghurut kellemetlen tüneteit, nagy valószínűséggel neked is írtak már fel antibiotikumot a bajodra. Nem véletlenül: a kissé megtévesztően hangzó „felfázás” valójában baktériumfertőzést takar, ami valóban hatékonyan gyógyítható antibiotikumos kezeléssel. Ám az ilyen gyógyszerek gyakran okoznak mellékhatásokat, ráadásul az antibiotikumok túlzott vagy nem helyes használata a rezisztens, úgynevezett „szuperbaktériumok” kifejlődését is elősegítheti.

A felfázás valójában baktériumfertőzés

A hólyaghurutot, avagy felfázást nem a hideg, hanem baktériumfertőzés okozza. Persze a hidegnek is lehet köze a kialakulásához, hiszen ha az altestben lelassul a vérkeringés, az gyengíti az adott terület kórokozókkal szembeni védekezőképességét. 

A húgyúti panaszokat okozó baktériumok rendszerint kívülről sodródnak a húgycsőnyílás közelébe, majd a húgycsőbe. Ha pedig feljutnak a húgyhólyagig, ott megtapadva szaporodásnak indulnak, és viszonylag rövid idő alatt kialakulhat a gyulladás, azaz a hólyaghurut.

A fertőzést leggyakrabban a test saját baktériumai okozzák. Számos esetben az egészséges bélflóra részét képező E.coli baktérium a bűnös, amely viszonylag könnyen kerülhet a húgycsőnyílás közelébe, főképp nők esetében, köszönhetően a gáttájék meglehetősen „zsúfolt” anatómiájának. Olykor már a szexuális aktus is kockázatot jelenthet, hiszen az intim területen folyó aktív tevékenykedés során a nemkívánatos baktériumok bármikor belesodródhatnak a húgycsőbe, és a szomszédos hüvelyben a pénisz mozgása ráadásul szinte tolja is felfelé a kórokozókat.

A nők amúgy is fogékonyabbak a hólyaghurutra, hiszen a női húgycső rövidebb a férfiakénál, ezért a kórokozónak rövidebb utat kell megtennie a húgyhólyagig. De természetesen férfiaknál is előfordulhat ez a betegség.

Hirtelen fellángoló tünetek

Ha a baktériumok eljutnak a húgyhólyagba, az ideális körülményeket nyújtó langymeleg vizeletben a kórokozók száma akár félóránként megduplázódhat. Emiatt a hólyaghurut tünetei egészen hirtelen alakulnak ki, a panaszok pedig gyorsan felerősödhetnek. Eleinte csak gyakrabban kell pisilned, esetleg a vizeleted is furcsa szagúvá válik, majd idővel a vizeletürítést csípő, égő érzés is kíséri, sőt alhasi görcsöket is tapasztalhatsz. Tipikus tünet, hogy az ember úgy érzi, nagyon-nagyon kell pisilnie, ám hiába várja a megkönnyebbülést: ugyanazzal a sürgető érzéssel jön ki a WC-ből, mint amivel bement…

 

A hólyaghurutot gyógynövénnyel is legyőzheted!

Az antibiotikumok ismert mellékhatásait, valamint az antibiotikum-rezisztenciát elkerülendő egyre gyakrabban javasolják, hogy a kezdeti felfázásos tüneteket próbáljuk meg antibiotikum-mentesen kezelni. Már csak azért is, mert az egyébként egészséges szervezet immunrendszere önállóan is képes lehet a baktériumfertőzést legyőzni. Nem árt azonban némi segítség: ha a fertőzés korai stádiumában, a legelső tünetek megjelenésekor beveted a medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tablettát, jó eséllyel megszabadulhatsz a hólyaghuruttól. Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, amely magas koncentrációban tartalmazza a medveszőlőlevél kivonatát. Ezt a gyógynövényt a népi gyógyászatban már évszázadok óta használják húgyúti fertőzésekre, és napjainkra a medveszőlőlevél hatóanyagának antibakteriális hatása immár tudományosan is bizonyított. Kimutatták ugyanis, hogy a medveszőlő 74-féle, húgyúti fertőzést kiváltó kórokozóval, köztük a fertőzések 80 százalékáért felelős E.coli baktériummal szemben is hatásos. Igazolódott továbbá, hogy a szintetikus antibiotikumot tartalmazó gyógyszerekkel ellentétben, a gyógynövény hatóanyagával „megtámadott” baktériumok nem kezdtek el mutálódni, tehát a medveszőlőlevéllel szemben nem alakul ki a rettegett antibiotikum-rezisztencia. És míg a medveszőlőlevélből készült tea irritálhatja az emésztőrendszert, az Urzinol tabletta szedésével ez a kellemetlen mellékhatás is kiiktatható. 

A medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tabletta vény nélkül kapható a gyógyszertárakban, vagy akár webes patikákból is meg tudod rendelni. Ha a hólyaghurut kezdeti tüneteit észlelve azonnal elkezded szedni ezt a hagyományos növényi gyógyszert, és mellette sok folyadékot is fogyasztasz, akkor jó eséllyel legyőzheted a felfázást – valamint elkerülheted az antibiotikumos kezelést.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER.

A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top