Tabuk nélkül

Ezért fontos, hogy védjük az orrnyálkahártyánkat allergiásként! (x)

A szénanáthás tünetek közül talán a legkellemetlenebb az orrdugulás. Ha nem kapunk levegőt az orrunkon keresztül, az önmagában is kényelmetlen érzés, és ilyenkor ráadásként a szánk és a torkunk is kiszárad…

Ezért fontos, hogy védjük az orrnyálkahártyánkat allergiásként! (x)


Pokoli az allergiás orrdugulás

Míg tavasszal a virágzó fák okozhatnak allergiás reakciókat, addig nyáron főleg a füvek, gabonák, gyomok pollenjei keseríthetik meg a mindennapjainkat. A nyári időszakban évről évre többen szenvednek a szénanátha kellemetlen tüneteitől. A szénanátha a légúti allergia egyik megjelenési formája, a szezonális allergiás orrnyálkahártya-gyulladás és kísérő tüneteinek összefoglaló neve. Az allergiás panaszokat a levegőben szálló virágpor, azaz a pollenek okozzák. Jellegzetes tünetei az orrfolyás, az orrdugulás és az orrviszketés.

Ezért gyullad be az orrnyálkahártyánk

Ha a szénanátha tüneteitől szenvedünk, akkor az orrnyálkahártyánk folyamatosan gyulladásban van. Ez azért sem jó, mert az orrnyálkahártya az immunrendszerünk „előszobája”: fontos feladata, hogy kiszűrje a belélegzett kórokozókat, amelyek az általa termelt váladékkal távoznak az orrjáratokból. Ha az orrnyálkahártyánk kiszárad, kevésbé tudja ellátni a feladatát, ezért is fontos, hogy allergiás nátha esetén védjük az orrnyálkahártyánkat a kiszáradástól és csillapítsuk a gyulladást.

Hasznos segítség lehet az ectoin

Hasznos segítség lehet ilyenkor is az ectoin-tartalmú Reventil orrspray és orröblítő.  Az ectoint, ezt a különleges molekulát csupán néhány évtizede fedezték fel a tudósok, amikor arra keresték a választ, hogyan képesek bizonyos egysejtűek túlélni a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt. Kiderült, hogy ez a speciális ectoin molekula védi meg őket a kiszáradástól, sérülés esetén pedig segíti a sejtfelszín regenerációját is. Az egysejtűeknek ez a „titkos fegyvere” ma már a Reventil készítmények egyik legfontosabb alkotóeleme,. A Reventil nem tartalmaz szintetikus összetevőket, ezért függőséget sem okoz. Az ectoint tartalmazó orrspray enyhíti az allergiás orrtüneteket, miközben nedvesíti és védi az orrnyálkahártyát, az orröblítő pedig gyengéden kimossa az orrunkból az irritációt okozó polleneket. Mindkét készítmény recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top