Tabuk nélkül

A kortalan nők titka: hormonmentes módszer a klimax tüneteinek enyhítésére (x)

Az ötven az új harminc! – harsogja úton-útfélen a média, és van is ebben némi igazság. Egy érett nő ma már szinte kortalannak tűnik… De vajon mit tehetünk a láthatatlan, „belső” öregedés ellen, azaz mit kezdjünk a változókorban jelentkező kellemetlen panaszokkal?

A kortalan nők titka: hormonmentes módszer a klimax tüneteinek enyhítésére (x)

Öreg nénik régen, kortalan dívák ma

Míg nagyanyáink ötvenéves korukra már fejkendős nénikként az unokáknak kötögették a kardigánt a sparhelt mellett, addig a mai modern nő ugyanennyi idősen még vígan éli világát. Csinos, mondhatni kortalan, és gyakran éppen ebben az életkorban ér el karrierje csúcsára. És mivel az eltelt évtizedekben a gyerekvállalás ideje is későbbre tolódott, ezért egyáltalán nem nagymama még: a gyerekei jellemzően éppen csak kamaszodnak.

Azt is mondhatnánk, hogy az öregség mostanában „kiment a divatból”: a szépségipar és a média egyaránt azt hirdeti, hogy a nő a lehető legtovább mutassa magát fiatalnak, vagy legalábbis fiatalosnak. Aki ad magára, az akár a végelgyengülésig eljár fodrászhoz, kozmetikushoz, ügyel az öltözködésére, no meg az alakjára. Tudatosan étkezik, mellette lehetőleg még sportol is. És persze akadnak páran, akik fiatalságuk megőrzéséért a drágábbnál drágább szépészeti műtétektől sem riadnak vissza.

A belső öregedés azonban megállíthatatlan: kopogtat a klimax!

Csakhogy az „öregedés” nem csupán látható jeleket hagy maga után, amit pár ügyes trükkel el is lehet kendőzni. Az idő előrehaladtával a női szervezet láthatatlan változásokon is keresztülmegy. Az átalakulás elsősorban a hormonális rendszert érinti, hiszen a negyvenes életévek végétől hanyatlásnak indul a petefészkek hormontermelése. Kezdetben a progeszteron nevű hormon szintje csökken, amit a menstruációban tapasztalható változások adnak tudtunkra: a havi vérzés egyre rendszertelenebbé válik. Később a másik fontos női nemi hormon, az ösztrogén is fogyatkozni kezd, és jelentkeznek a jellegzetes klimaxos tünetek: hőhullámok, fáradékonyság, alvászavarok, hangulati ingadozások – hogy csak a legismertebbeket soroljuk. Végül egyre gyakrabban kimaradozik, majd teljesen megszűnik a menstruáció. A hormonális rendszer öregedésével függ össze az is, hogy ebben az életkorban hízékonyabbá válunk: a zsírszövet az izomzat rovására növekszik, ráadásul a plusz kilók a csípő és a combok helyett inkább hasra és deréktájra kúsznak fel.

Legyőzhetők-e a változókori panaszok? Igen!

A testsúlyproblémákon sokat segít, ha többet mozgunk és egészségesebben étkezünk. A női hormonok hiánya miatti egyéb kellemetlen tünetekre pedig ugyan logikus válasznak tűnhet a hormonpótlás, ám az ilyen terápia nem mindenkinek javasolt. Ha valakinél, vagy akár a családjában előfordult emlőrák, esetleg trombózis, akkor általában nem szokták javasolni a hormonkezelést, mert fokozhatja ezen betegségek kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor egyre többen választanak a klimaxos tüneteik csillapítására gyengédebb, természetesebb módszert, például gyógynövényeket.

Gyengéd segítség a természet patikájából

A Remifemin Plus tabletta gyógynövényes gyógyszer, amely hatásosan csillapítja a változókorral járó testi és lelki panaszokat. Cimicifugát, azaz poloskavészt tartalmaz, amelyet már az észak-amerikai indiánok is használtak egyes „női bajokra”, napjainkra pedig már tudományosan is bizonyított ennek a gyógynövénynek a kedvező hatása klimaxos panaszok esetén. A Remifemin Plus tabletta a poloskavész speciális kivonatát tartalmazza, amely elsősorban az olyan testi tüneteket enyhíti, mint a hőhullámok, illetve a fokozott izzadás – amint azt klinikai vizsgálatok is igazolják.

A gyógyszer másik fontos komponense az orbáncfűkivonat, amely a lelki nehézségek, az érzelmi „hullámvasutazás” csillapításában lehet hasznos segítségünkre. Az orbáncfű már az ókorban is a búskomorság, melankólia ellenszereként volt ismert, a népi gyógyászatban pedig a „lélek napsugarának” nevezik. Az orbáncfűben rejlő növényi hatóanyag ugyanis kedvezően befolyásolja az agysejtek működését, ezért ha a gyógynövényt kúraszerűen alkalmazzuk, akkor várható, hogy ettől sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

 

A poloskavészt és orbáncfüvet egyaránt tartalmazó Remifemin Plus tabletta teljesen hormonmentes, még úgynevezett fitoösztrogén sincs benne. Recept nélkül kapható a gyógyszertárban, és akár webes patikákból is meg lehet rendelni.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Remifemin Plus packshotnál a kötelező szöveg: Vény nélkül kapható gyógyszer

A terméknévhez tartozó paraméterezett url: https://www.remifemin.hu#utm_source=pr-cikk&utm_medium=NLC&utm_campaign=RF-CK&utm_term=2021_09&utm_content=RF-CK-710x

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top