Tabuk nélkül

A hüvelygomba nem állhat az igaz szerelem útjába! (x)

A hüvelygombára akár a párkapcsolat is rámehet, ha a partnerek netán egymást kezdik okolni a fertőzésért. Holott egyáltalán nincs szó nemi úton terjedő betegségről, ráadásul a jól megválasztott kezeléssel a probléma viszonylag egyszerűen orvosolható.

A hüvelygomba nem állhat az igaz szerelem útjába! (x)


Álompasi után rémálom?

– Reni barátnőm végre megtalálta az „álompasit” – meséli Dóra. – Pár hónap találkozgatás után össze is költöztek és úgy tűnt, senki és semmi nem állhat közéjük. Ám alig hogy összebútoroztak, Reni az egyik nap sírós hangon hívott fel. Nagyon rosszul érezte magát.  „Viszketek odalent, teljesen begyulladt a hüvelyem, és ezt az egészet rémes, túrós folyás is kíséri. Pedig nekem csak Tamás van az életemben, senki más! Megcsalhatott, máskülönben mitől lett ez az intim nyavalyám?!” – zokogta. „Ezt azonnal felejtsd el, majd az orvos megmondja, mi a bajod!” – pirítottam rá, és még aznap délután elcipeltem Renit a nőgyógyászatra.

Nyugi, a hüvelygomba nem „nemi baj”!

A vizsgálat után a barátnőm már kisimult arccal, megnyugodva jött ki a rendelőből. „Csak hüvelygombám van. És a doki azt mondta, hogy nagy valószínűséggel nem elkaptam valahonnét, hiszem ezt a Candida gomba okozza, ami eleve jelen van a hüvelyflórában. Nálam most túlszaporodott, ez okozza a tüneteimet. Vagyis mégsem Tamás az oka a bajomnak. Még jó, hogy neki eddig egy szót sem szóltam erről az egészről” – sóhajtott megkönnyebbülten Reni. „Az orvos szerint inkább a fogamzásgátló lehet a ludas, amit nemrég kezdtem szedni. A hormontartalmú gyógyszerektől ugyanis felborulhat a hüvely kényes belső egyensúlya, így nálam is kialakulhatott emiatt gombás fertőzés” – magyarázta immár felvilágosultan.

 

Hüvelygomba helyi kezeléséhez Micovag Plus hüvelykúp

A rendelőből együtt mentünk el a patikába kiváltani Reninek a gyógyszert, amit az orvos felírt neki. Egyúttal a helyi kezeléshez vettünk egy doboz Micovag Plus hüvelykúpot is. Ez egy recept nélkül kapható készítmény, amely gombás hüvelyfertőzés esetén kiegészítő terápiaként javasolt. A Micovag Plus hüvelykúp bórsav- és tejsavtartalmának köszönhetően helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, ami hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése ellen. A kamillából származó bizabolol nevű összetevője révén egyúttal a kellemetlen viszketést és az égő érzést is enyhíti.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top