Tabuk nélkül

Ha babát szeretnél, először tedd rendbe a ciklusod! (x)

A nagykönyv szerint a női ciklus 28 napos, ám az egyáltalán nem gond, ha valakinek rendszeresen 21, vagy 35 naponta jön meg a menzesze. Probléma akkor van, ha a ciklus hirtelen lerövidül, túl hosszúra nyúlik, esetleg össze-vissza jön meg a menstruációd…

Ha babát szeretnél, először tedd rendbe a ciklusod! (x)

Kata menzesze a múlt hónapban a megszokottnál két héttel később jött csak meg. A fiatal óvónő egyszeri problémának gondolta a késést, ám ebben a hónapban már megijedt, ugyanis a vérzés ezúttal egy héttel korábban jelentkezett.

A stressz biztosan hozzájárult a cikluszavarhoz

– Azonnal időpontot kértem egy nőgyógyászhoz, mivel épp mostanában döntöttük el a férjemmel, hogy lassan nálunk is jöhetne a baba. Korábban nem volt gond a ciklusommal, amióta az eszemet tudom, hajszálpontosan 29 napra jött meg. Sikerült a nőgyógyászom magánrendelésére bejutnom, ahol kiderült, hogy szerencsére nincs semmilyen szervi bajom, a menzeszem nem azért késik, mert gyulladás, ciszta, mióma okozná, vagy mert bármilyen daganatos betegségem lenne. A nőgyógyász szerint a ciklust sok minden össze tudja zavarni, mostanában nagyon sok nőnél jellemző az oltás miatti cikluszavar, de a stressz is okozhatja, amiből az elmúlt két hónapban elég sok kijutott nekem is sajnos. Emellett mostanában folyton azon is aggódtam, hogy minden rendben lesz- e ebben a világban, ahová a babánkat szeretnénk. Valószínűleg ezek borították fel a hormonháztartásom egyensúlyát, ami cikluszavarhoz vezetett.

Ezek az egyszerű dolgok is bajt okozhatnak

Otthon utánanéztem, mi vezethet még cikluszavarhoz. Bajt okozhat a túlzásba vitt sport, főleg abban az esetben, ha még koplalunk is mellette. Az agyunk leállíthatja a peteéréshez szükséges hormonok termelődését, ami a menstruáció elmaradásához vezethet. Egyebek mellett a menstruáció szempontjából sem jó, ha túlzottan elhízunk: a túlsúly hatására megnőhet a szervezet ösztrogénszintje, ettől a menstruáció szabálytalanná válhat, és túl erős vérzéssel járhat. Gyógyszerek szintén megzavarhatják a menzeszt: minden pirula, ami hormont vagy ahhoz hasonló anyagot tartalmaz, cikluszavart okozhat.

 

Hormonmentes segítség: a barátcserje

Olvastam, hogy ha a cikluszavart nem hormonkészítményekkel szeretnénk rendbe hozni, sokat segíthet a barátcserjekivonat-tartalmú Premens tabletta. Egy barátnőm is ezt javasolta, ő már sikerrel szedte ezt a növényi gyógyszert, és tündéri kisbabájuk született nemrég. A barátcserjét régóta ismerik és használják „női bajok” kezelésére, és mára már klinikai vizsgálatok is alátámasztják jótékony hatását. A Premens tablettát legalább 3 hónapig javasolt szedni a ciklus hormonmentes rendezéséhez. A gyógyszer recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, és számos webpatikában is elérhető.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top