Tabuk nélkül

Így kezelheted tudatosan akár a hüvelygombát is (x)

Jó bornak nem kell cégér, szól a mondás, csakhogy amit nem reklámoznak, arról bajosan szereznek tudomást az emberek. A reklámok tehát nem ördögtől valók, ugyanakkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bármit is vásárolsz, lehetőleg válassz mindig tudatosan. Nincs ez másként a hüvelygomba elleni szerekkel sem.

Így kezelheted tudatosan akár a hüvelygombát is (x)


Linda vakon hitt a tévéreklámnak

– A kolléganőmnek, Lindának hüvelygombája lett, ő pedig nyomban megvette rá az első szert, amit a tévében látott – meséli a 28 éves Timi. – Az készítmény biztos sokaknak segített már, Lindánál azonban nem vált be: továbbra is szenvedett a rémes viszketéstől, égő érzéstől, mellette pedig a sárgásfehér, szemcsés állagú hüvelyfolyása sem enyhült.

Használd okosan az internetet!

Javasoltam neki, hogy mielőtt első impulzusra megvenne valamit, mindig nézzen utána alaposabban a problémájának. Ma már annyi információhoz hozzá lehet férni a világhálón, és bár néha nehéz tájékozódni a sokféle tartalom között, azért mégis csak segít, ha begyűjtünk minden tudnivalót és hasznos ismeretet, és csak aztán adjuk ki a pénzünket valamely nem is éppen olcsó patikaszerre.

Nem minden patikaszer egyforma

A barátnőm, okulva a keserű tapasztalatokból, megfogadta a tanácsomat és végre rendesen beleásta a magát a témába. Így tudta meg, hogy a hüvelygombára kapható vény nélküli készítmények javarészt valamilyen „-azol” végződésű összetevőt tartalmaznak, és ennek révén képesek megfékezni a Candida gombák túlzott szaporodását a hüvelyben. Csakhogy bizonyos gombafajok képesek ellenállni az „azoloknak”, így előfordulhat, hogy a kezelés mégsem elég hatásos. Az úgynevezett azol-rezisztencia esetén a nőgyógyászok gyakran hívják segítségül a régi, jó bevált bórsavat. Ám bórsavas hüvelygolyót sokáig csak a patikában lehetett kevertetni, méghozzá az orvos által kiadott recept alapján. Egy ideje azonban kapható vény nélkül is egy olyan készítmény, amely – egyebek között – bórsavat is tartalmaz, ez pedig a Micovag Plus hüvelykúp.

 

Hatásos készítmény a hüvelygomba helyi, kiegészítő kezelésére

A Micovag Plus honlapjára ellátogatva Linda azt is megtudta, hogy ez a hüvelykúp bórsav- és tejsavtartalmának köszönhetően helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, ami hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése ellen. A kamillából származó bizabolol nevű összetevője révén pedig a kellemetlen viszketést és az égő érzést is enyhíti.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top