Tabuk nélkül

Megbetegíthetnek a titkaink (x)

Ha megoldatlan problémák nyomasztanak, vagy ha folyamatosan titkolnunk kell dolgokat, attól nagyon feszültté válhatunk. A feszültség egyre gyűlhet bennünk, és ha nem tudjuk levezetni, az felettébb káros lehet az egészségünkre: megnöveli a szívinfarktus, az agyvérzés és a gyomorfekély esélyét is.

Megbetegíthetnek a titkaink (x)


Eszti titkolta a férje „zűrös” ügyeit

„A férjem miatt soha nem volt stabil és kiszámítható az életünk, én mégis sokáig úgy tettem, mintha a családunk tökéletes lenne, és nálunk semmilyen probléma nem adódna a hétköznapokban. Takargattam a problémákat és bár mindig vidámnak tűntem, belül sokszor nagyon kétségbe voltam esve. A férjem megszállott szerencsejátékos és az alkoholt sem veti meg. Volt olyan, hogy rengeteg pénzt nyert a különféle fogadásokon, máskor viszont elveszített minden fillért. Egy ideig a homokba dugtam a fejem, mert hittem benne, hogy ez csak átmeneti állapot és idővel fel fog hagyni a szerencsejátékkal, ám ma már tudom, hogy ez nem fog megtörténni. Sokáig nem voltam őszinte a környezetemmel, és az állandó titkolózás miatt folytonos feszültségben éltem. Idővel gyomorfekélyem lett. A betegség döbbentett rá, hogy változtatnom kell” – eleveníti fel a múltat Eszti, aki miután felépült, elhatározta, hogy felhagy a titkolózással.

 

Beteggé tehet minket a tartós feszültség

Ahogy Eszti története is mutatja, ha tartós feszültségben élünk, mert túlzottan meg akarunk felelni a munkahelyünkön, esetleg nagyobb teher nehezedik ránk, mint amit el tudunk viselni, vagy ha megoldatlan családi problémák nyomasztanak, akkor számolnunk kell azzal, hogy a folyamatos feszültség akár testi bajokat is okoz. A problémáinkról tehát mindenképpen beszélnünk kell, vagy megtalálni a módot a feloldásukra, mert ha folyton csak titkolózunk és úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, a sok őrlődés előbb vagy utóbb megbetegíthet minket. A folytonos feszültségben élőket 34 százalékkal nagyobb eséllyel érintik szívkoszorúér-problémák, ki vannak téve a gyomorfekély veszélyének, illetve tartósan magassá válhat a vérnyomásuk is. Kialakulhatnak alvászavarok, hiszen a meg nem oldott, eltitkolt problémáink éjszaka is tovább gyötörhetnek. Az álmatlanságban szenvedőknek pedig gyengébb az immunrendszere, ezért hamarabb megbetegedhetnek.

Segíthetnek a gyógynövények

Bizonyos altatók és nyugtatók használata átmenetileg jó szolgálatot tehet, ám ezek a szerek hosszú távon függőséget is okozhatnak. Segíthetnek viszont gyógynövényes készítmények is, amelyek a szintetikus hatóanyagú tablettákkal ellentétben nem okoznak sem függőséget, sem hozzászokást. A három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte nappal oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást és pihentető alvást biztosít. Ugyanakkor a szedése mellett nem kell attól tartanunk, hogy napközben tompulna a figyelmünk vagy csökkenne a reakcióidőnk, mivel nincs negatív hatása a koncentrációra. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja negatívan. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top