Tabuk nélkül

Mi okozza az alvásproblémákat a nők életében? (x)

A nők általában másfajta alvási problémákkal küzdenek, mint a férfiak, ráadásul nekik több alvásra is van szükségük, mivel napközben többfelé kell figyelniük. A kialvatlanság számukra akár fizikai fájdalmat is okozhat.

Mi okozza az alvásproblémákat a nők életében? (x)

Ilyen alvási problémái lehetnek a nőknek

A nők alvási problémáinak oka nem egy esetben a lelki beállítottságuk: ők inkább aggodalmaskodóak, jobban lelkükre vesznek dolgokat, apróságokon is képesek egész éjjel rágódni és emiatt képtelenek kikapcsolni. A férfiaknál ezzel ellentétben általában azért alakulnak ki alvászavarok, mert gyakran túlpörgetik magukat, a napirendjük sokszor kaotikus, és többüknek nincs is igazán rendszer az életében. A nőkre jellemzőbb, hogy este nehezebben alszanak el, éjjel sokszor felébrednek és nem tudnak visszaaludni, sőt gyakran jóval korábban ébrednek a kelleténél. A tartós alvászavar az egészségre is káros lehet, hiszen ha hosszabb időn át fennáll, az fokozza a diabétesz, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának rizikóját.

 

Ezért kell a nőknek többet aludniuk, mint a férfiaknak

Manapság sajnos hajlamosak vagyunk az alvásidőnk kárára is tevékenykedni, pedig nem árt tudni, hogy ezzel nem teszünk jót magunknak. Amíg alszunk, a gondolatokért, a beszédért és a memóriáért felelős agykéreg regenerálja magát, feldolgozza és rendszerezi a napközben beszerzett információkat. Éppen ezért egy felnőttnek legalább 7-9 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjen. A nőknek ezen felül még legalább 20 perccel többet kellene aludniuk, ők ugyanis napközben párhuzamosan több mindenre figyelnek, és általában többféle feladatot látnak el, mint a férfiak. Ám nem csak emiatt van szükségük több pihenésre: ha éjjel nem tudják kipihenni magukat, az alváshiány akár fizikai fájdalmat is okozhat nekik. Ingerültebbekké és feszültebbekké válnak, az alváshiány pedig hosszú távon az egészségüket is rombolhatja.

Álmatlanság esetén segíthetnek a gyógynövények

Ha azt tapasztaljuk, hogy gyakran forgolódunk éberen éjszaka, illetve már este, a lefekvéskor sem jön sokáig álom a szemünkre, vagy ha többször is felébredünk idő előtt, olyankor a segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte, amely napközben oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást és pihentető alvást biztosít. Ennek a növényi gyógyszernek a szedése mellett nem kell attól tartanunk, hogy napközben tompul a figyelmünk vagy csökken a reakcióidőnk, mivel nincs negatív hatással a koncentrációra. Hozzászokni nem lehet, tehát a szervezetünk nem fog egyre nagyobb mennyiséget igényelni, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top