Tabuk nélkül

Mit tehetünk, ha otthon mindenki náthás (x)

Amint lehűl a levegő, nagyobb eséllyel lehetünk náthásak, főleg ha gyerekeink is vannak, akik valamilyen közösségben, óvodában vagy iskolában töltik a napjaikat. Gyakran az egész családot ledönti a lábáról a megfázás, vajon ilyenkor mit tehetünk?

Mit tehetünk, ha otthon mindenki náthás (x)


A nátha nem válogat, bárki elkaphatja

Az őszi-téli szezonban könnyű megfázni, az óvodába-iskolába járó gyerekek többször is elkaphatják a náthát. Otthon hamar megfertőzhetik a szüleiket is, így aztán együtt szipog és fúj orrot az egész család. A meghűlés a felnőtteket nem egyszer jobban megviseli, mint a gyerekeket, a legnehezebb dolguk pedig az anyáknak van, hiszen nekik nemcsak a saját nyavalyájukkal kell megküzdeniük, hanem emellett az egész családot el kell látniuk.  A náthát a köznyelvben megfázásnak nevezzük, pedig nem a hideg levegő okozza, hanem a vírusok. Ezek a vírusok a hideg, nyirkos időben érzik jól magukat, olyankor könnyebben terjednek, ezért is kaphatjuk el a náthát leginkább az őszi-téli időszakban.

Együtt lett náthás az egész család

„Amikor valamelyik gyerekem szipogva jön haza az iskolából, már tudom, hogy hamarosan beteg lesz az egész család.  Egy-két napon belül benáthásodik a másik gyerekem, majd a férjemet is ledönti a lábáról a meghűlés – meséli Andrea. – Utoljára én szoktam megfázni, és a betegség valamiért mindig engem visel meg a legjobban. Addig persze mindent megteszek, hogy a családom meggyógyuljon, aztán amikor ők végre jobban lesznek, én vagyok a következő, aki ágynak dől. Tudjuk, milyen az, amikor egy férfi náthás: a férjemmel még nehezebb a dolgom, mint a két kicsi gyerekemmel. Mire én is náthás leszek, addigra már nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megvisel a férjem betegsége. Ugyan „csak” nátháról van szó, a tünetek mégis nagyon kellemetlenek tudnak lenni.”

 

De jó lenne egyetlen készítmény…!

„Mindig arra gondolok, de jó lenne egyetlen készítmény, ami mindannyiunknak használna. Eddig az ősi módszerek híve voltam, nem használtam tehát orrspray-t, mert a szintetikus szerekről sokszor hallottam, hogy függőséget okozhatnak, és én féltettem ettől a családomat és magamat is. A régi jól bevált módszerek is használnak valamelyest, de csak lassan” – mondja Andrea, aki végül megtalálta, mi az, ami mindegyikükön egyszerre segíthet. A Reventil orrspray természetes eredetű összetevője az ecotin, amely gyulladáscsökkentő hatású, regenerálja a károsodott nyálkahártyát, és védi azt a kiszáradástól. A Reventil orrspray hatásosan csökkenti az orrdugulást és már egy hónapos kortól adható, így bármelyik korosztály használhatja, akár hosszabb távon is. Az ectoin egy különleges molekula, amit olyan egysejtű élőlényekben fedeztek fel, amelyek szélsőséges időjárási körülmények között is képesek voltak életben maradni. Az általuk termelt ectoin megvédi a sejtfelszínt a kiszáradástól, és sérülések estén elősegíti annak regenerálódását. A Reventil orrspray recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top