Tabuk nélkül

Egy titkolt betegség, amely akár az egész családot érintheti (x)

Az egyik leggyakoribb civilizációs betegség az aranyér. Akár az egész család szenvedhet tőle, még gyerekeknél is kialakulhat. Sajnos sokan szégyellik, és csak a betegség előrehaladott állapotában fordulnak orvoshoz.

Egy titkolt betegség, amely akár az egész családot érintheti (x)

Bárkit érinthet az aranyér

Az aranyér mindkét nemet egyformán érinti és egyetlen korosztály sem érezheti magát teljes biztonságban, így a fiatalok, sőt a gyerekek sem. Ezt a betegséget kezdetben még hatékonyan lehet otthon kezelni, éppen ezért jó, ha tudjuk, hogy milyen tünetek esetén érdemes azonnal cselekednünk.

Mit lehet tudni az aranyérről?

Az aranyér egy kötőszövetbe ágyazott érköteg a végbélben. Székelés közben szükség szerint kitágul vagy elernyed. Ha túlzott terhelés éri, az érköteg begyulladhat, ami viszketéssel, fájdalommal, vér szivárgásával is járhat. Az aranyérbetegségre hajlamosíthat genetikai örökség, kötőszöveti gyengeség, de kiválthatják egyes életmódbeli tényezők is.

Mi okozhatja az aranyeret a gyerekeknél?

Kristóf válogatós kisgyerek ezért kevés zöldséget és gyümölcsöt eszik, ami miatt gyakrabban van székrekedése, az erőlködés pedig aranyeres panaszokat váltott ki nála. A helyzetet tovább rontja, hogy nem szereti az óvodában elvégezni a nagydolgát, ezért akár napokig is tartogatja a székletét. Bár az anyukája odafigyelt a rostdús táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű mozgásra, Kristófnak mégis aranyere lett.

Katának a terhessége hozta elő az aranyerét

Kata az első szülése előtt nem is gondolt arra, hogy aranyeres problémái lehetnek. Miután megtapasztalta, hogy milyen fájdalommal jár ez a betegség, a második terhessége alatt már utánanézett, és próbált felkészülni a várandósság alatti és a szülés utáni aranyeres panaszok kezelésére. Az aranyeresség gyakran érinti az állapotos nőket, aminek a medencére, illetve a gátizomzatra nehezedő nyomás az oka.

Ákos túl sokat ült az autóban

A 35 éves Ákos területi képviselőként dolgozik egy multicégnél, és szinte folyton úton van, rengeteget ül a volán mögött. Alig marad ideje ebédelni vagy mozogni egy kicsit, ráadásul idegen helyen nem szeret vécére menni, ezért a nagydolgát csak este, otthon szokta elvégezni. A folyamatos ülésnek, az állandó stressznek és a székletvisszatartásnak köszönhetően gyakran kiújul az aranyere.

A nagyszülők nehezen mozdulnak ki otthonról

Az idősebbek általában kevesebbet mozognak, ráadásul a kor előrehaladtával a kötőszövetek is egyre lazábbá válnak, ezáltal nő az esélye az aranyér kialakulásának. Károly 7 évvel ezelőtt, 65 éves korában ment nyugdíjba. A koronavírus-járvány előtt szinte örökmozgó volt, ám a pandémia alatt alig hagyta el a lakását. A kevés mozgás, a folyamatos bezártság legyengítette a szervezetét. Manapság egyre több időt tölt a kedvenc foteljában olvasással és filmnézéssel, ám az állandó ücsörgés miatt székrekedése, az emiatti folytonos erőlködéstől pedig aranyere lett.

Az egész családnak segíthet a Proktis-M

Ha hajlamosak vagyunk az aranyérbetegségre, igyekezzünk azt megfelelő életmóddal kompenzálni. Mozogjunk minél többet és együnk rostban gazdag élelmiszereket. A házi patikánkban pedig legyen Proktis-M végbélkúp és Proktis-M plus kenőcs. Ezeknek a készítményeknek az összetevői, a hialuronsav és a gyógynövények, enyhítik a tüneteket: csillapítják a fájdalmat és elősegítik a szövetregenerációt. A Proktis-M termékcsalád recept nélkül kapható a patikákban, és a tünetek függvényében kombinálva is használható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top