Tabuk nélkül

Az ünnepek utáni kiüresedés nem törvényszerű: így lehetünk jókedvűek akár a tél közepén is (x)

Az ünnepek, különösen a karácsony és a szilveszter a legtöbbünk számára a boldogságról szólnak. Sajnos azonban az ünnepek után egyeseknél ürességérzés és lehangoltság jelentkezhet, amin tovább ronthatnak a sötét és borús téli napok.

Az ünnepek utáni kiüresedés nem törvényszerű: így lehetünk jókedvűek akár a tél közepén is (x)


Hirtelen minden olyan sivár lesz, eltűnik a csillogás

– Az advent időszaka, az ünnepekre való felkészülés minden évben melegséggel tölti el a szívemet. Akármerre megyünk a városban, elkápráztatnak a fények, és bár decemberben már nagyon hamar sötétedik, ezt szinte észre sem veszem, hiszen az ünnepi készülődés és az ajándékvásárlás öröme minden rossz dologról eltereli a figyelmemet. Ám ahogy elmúlnak az ünnepek és kihunynak a fények, hirtelen minden olyan kopár és sivár lesz. Ilyenkor az üresség érzése lesz úrrá rajtam, szomorúvá és lehangolttá válok, hiszen alig akad valami, ami felvidíthatna. Kint hamar sötétedik, nagyon hideg van, a nap szinte soha nem süt, éppen ezért nehéz megtalálnunk, mi tehetne jobb kedvűvé minket ebben az időszakban – véli Anna.

A kiüresedés érzése sajnos sokunkat utolér

Az ünnepek elmúltával sokakon úrrá lesz az érzés, amit a szakemberek kiüresedésnek neveznek. A kiüresedés mellett a korai sötétedés és a bezárkózás miatt is könnyebben lehangolttá válhatunk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy begubózzunk és megszüntessük a kapcsolatot a külvilággal, vagy legalábbis ritkábban találkozzunk és beszélgessünk a barátainkkal, szeretteinkkel. Pedig a bezárkózás csak tovább ronthatja a kedvünket és tartósabbá teheti a lehangoltságot. Sajnos akad, aki ilyenkor öngyógyításként az alkoholhoz nyúl, holott ez semmiképpen sem tesz jót, hiszen kezdetben ugyan jobb kedvre deríthet, ám hosszabb távon ronthat az állapotunkon. Az ünnepek utáni kiüresedés legjobb ellenszere az, ha nem zárkózunk be, hanem amennyire lehet, társasági életet élünk, nagyokat sétálunk és kirándulunk.

Hívjuk segítségül a lélek napsugarát

Ha azt vesszük észre, hogy tartósan levertek vagyunk, egyre inkább elveszítjük a motivációnkat, magunkba fordulunk, és már nincs igazán kedvünk semmihez, akkor jobb, ha segítséget kérünk a barátainktól vagy a családtagjainktól, mert elképzelhető, hogy enyhe depresszióban szenvedünk. Ilyen esetben hasznos segítség lehet az orbáncfűtartalmú Remotiv extra. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, hatásosságát enyhe depresszióban több kutatás is igazolja. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratni, recept nélkül megvehető a patikában.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top