Tabuk nélkül

Ez nem csak hiszti: a nők másként élik meg a nehézségeket, mint a férfiak (x)

Az életünket sajnos sokszor nem a folyamatos jókedv és boldogság jellemzi. Sokféle élmény ér minket, pozitívak és negatívak egyaránt, amelyeknek a feldolgozása nem mindig könnyű feladat. Másként válunk tartósan lehangolttá mi nők, mint a férfiak…

Ez nem csak hiszti: a nők másként élik meg a nehézségeket, mint a férfiak (x)

Mindannyiunknak vannak rossz napjai, ám ha azt vesszük észre, hogy tartósan rossz a kedvünk, egyre inkább elveszítjük a motivációnkat, magunkba fordulunk, és már nincs igazán kedvünk semmihez, akkor jobb, ha segítséget kérünk a barátainktól vagy a családtagjainktól, mert elképzelhető, hogy enyhe depresszióban szenvedünk. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a napjainkban sajnos egyre többeket érintő depresszió nemenként másképp jelentkezik.

Így érinti a nőket:

  • Mi, nők szeretünk rágódni a negatív érzelmeinken. Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat hibáztassuk ahelyett, hogy kibeszélnénk magunkból a rossz érzéseinket, átgondolnánk a probléma okát. A negatív érzelmeken való rágódás nem visz előre, sőt inkább elmélyíti és tartóssá teszi a rosszkedvünket.
  • A stresszes életesemények sokkal inkább lehangolttá tesznek bennünket. Ha elveszítünk egy szeretett személyt, vagy ha párkapcsolati problémákkal küzdünk, esetleg váratlanul munka nélkül maradunk, olyankor hajlamosabbak vagyunk depresszióra, mint a férfiak.
  • Ha lehangoltak és tartósan rosszkedvűek vagyunk, az étkezési zavarok is gyakrabban alakulnak ki nálunk, mint a férfiaknál, és jellemzőbb ránk a szorongás, valamint a pánik is.

…és így a férfiakat:

  • A férfiak inkább úgy tesznek, mintha nem lenne semmi problémájuk. Rosszkedvükben hamarabb kezdenek alkoholt inni vagy esetleg drogozni, mint a nők. Ez egyfajta öngyógyítási kísérlet a részükről. A depressziós férfiak nem érzik magukat jól a bőrükben, megpróbálják elfedni az érzéseiket, és sokszor beletemetkeznek az olyan tevékenységekbe, mint a tévénézés, a sport vagy a munka. Gyakrabban lesznek ingerlékenyek és haragosak.
  • A férfiak esetében nehezebb kiszúrni a depressziós tüneteket, éppen ezért gyakran még a családtagok sem veszik észre a bajt.
  • Sajnos hajlamosabbak az önpusztításra is, ezért érdemes odafigyelnünk rájuk és megpróbálnunk segíteni, ha azt vesszük észre, hogy a viselkedésük és a hangulatuk tartósan negatív irányba változott.

Tartós lehangoltság esetén segíthet az orbáncfű

Ha már hosszabb ideje nem érezzük magunkat jól a bőrünkben, mert levertek, folyamatosan lehangoltak vagyunk és nincs igazán semmihez sem kedvünk, segítségünkre lehet az orbáncfüvet tartalmazó Remotiv extra. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, hatásosságát enyhe depresszióban több kutatás is igazolja. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratni, recept nélkül megvehető a patikában.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top