Tabuk nélkül

Bianka megtalálta a kényelmes és biztonságos vaspótlót (x)

A vashiány napjainkban is népbetegségnek számít: a fejlett országokban akár a lakosság 60-80 százalékát is érintheti. Mégis sokan vonakodnak a vaspótlóktól, mondván, hogy a szedésük számos kellemetlenséggel jár együtt.

Bianka megtalálta a kényelmes és biztonságos vaspótlót (x)

Vaspótlásra már akkor is szükségünk lehet, ha csak kis mértékű a vashiányunk. Megpróbálhatjuk vasban gazdag élelmiszerek fogyasztásával feltölteni a vasraktárainkat, de ha ez mégsem lenne elegendő, akkor mindenképpen ajánlott vaspótlót is szednünk.

Nem tavaszi fáradtság, hanem vashiány

Bianka folyton fáradt volt és fájt a feje. A 32 éves nő kezdetben azt gondolta, hogy csak a tavaszi fáradtság lett úrrá rajta. Ám amikor a haja hullani kezdett és a körme is töredezett, már biztos volt benne, hogy újra vashiánya lett. Bianka a korábbi rossz emlékei miatt nem akart vaspótlót szedni, helyette megpróbálta húsevéssel pótolni a hiányzó nyomelemet.

Bianka halogatta a vaspótlást

„A kényelmetlenségekkel járó vaspótlás olyan rossz emlékeket hagyott bennem, hogy nem akartam gyógyszert szedni. Bizonyos vaspótló gyógyszerek esetében ugyanis nem mindegy, hogy mikor és hogyan veszem be, mit eszem és mit iszom mellette, illetve mellékhatásaik is lehetnek, így például székrekedés vagy gyomorbántalmak, amiket nem akartam újra megtapasztalni – osztja meg emlékeit Bianka. – A korábbi rossz benyomásaim miatt sokáig halogattam a vaspótlást. Gyógyszer helyett inkább pezsgőtablettát vettem a szupermarketben, és jobban odafigyeltem a táplálkozásra. Bár soha nem szerettem igazán, megpróbáltam több húst is enni. Ám se a pezsgőtablettától, sem a húsban gazdag étrendtől nem lettem jobban. Idővel már a hétköznapi tevékenységeimet is nehezítette a vashiány okozta fáradtság és fejfájás, ezért cselekednem kellett.

 

A Maltofer biztonságos és kényelmes vaspótló

Vashiánnyal foglalkozó internetes fórumokon kértem segítséget, ahol többen is figyelmeztettek, hogy a vashiány nem játék. Idővel ugyanis kiürülhetnek a vasraktáraim és onnantól vashiányos vérszegénység alakulhat ki, amely komoly, akár az életet is veszélyeztető betegség. Ajánlottak egy olyan vaspótló gyógyszert, amelyet egyáltalán nem macerás szedni. A Maltofer rágótabletta kedvemre valónak tűnt, mert nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában. Kényelmes, mert étkezés közben is be lehet venni. Kíméletes, mert kevesebb mellékhatást okoz, például nálam a szedése során nem fordult elő székrekedés, nem úgy mint korábban, más vaspótló készítmények esetében. Fémes ízt sem éreztem a számban, sőt, a Maltofernek kellemes csokoládéíze van. Biztonságos is, mert nem lehet túladagolni, mivel csak annyi szívódik fel belőle, amennyire a szervezetnek szüksége van. Amióta szedem a Maltofert, jobban érzem magam, kevésbé vagyok fáradt és újra tudok koncentrálni. Még a szétszórt életmódom mellett is tudom szedni ezt a tablettát: a főétkezéssel együtt szoktam bevenni.”

Vény nélkül kapható vas(III)-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható vas(III)-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top