Tabuk nélkül

Bianka rájött, hogyan nyaralhat kényelmesen, menzesz nélkül (x)

Bianka több rossz élmény után elhatározta, hogy az idén menzeszmentesen fog nyaralni. Ahhoz, hogy a vakáció tervezhető legyen, rendbe kellett tennie az évek óta kiszámíthatatlan ciklusát. Nem akart azonban hormontartalmú gyógyszert szedni, végül mégis megtalálta azt, ami segített neki.

Bianka rájött, hogyan nyaralhat kényelmesen, menzesz nélkül (x)

Ahogy megérkeztünk Szardíniára, megjött a mensim.

– Hónapokig terveztük a barátnőimmel, hogy elutazunk Szardíniára. Izgatottan csevegtünk arról, mit fogunk ott felfedezni, merre fogunk kalandozni. A szürkébb hétköznapjaimat az utazással kapcsolatos terveim és ábrándjaim színesítették, gondolatban gyakran a tengerparton jártam. Ez adott némi plusz erőt az indulás előtti hetekben különösen a stresszes és hajtós munkanapokon. Utazás előtt nem sokkal azonban belém hasított a felismerés, mi lesz, ha éppen Szardínián fog megjönni a mensim, vagy esetleg a PMS tünetei fognak jobban megkínozni – emlékszik vissza a tavalyi nyaralására a 32 éves Bianka. – A balsejtelmem sajnos beigazolódott: a menzeszem hamarabb jött meg. Sajnos az utazást követő napon vérezni kezdtem, és az ezzel járó gyötrelem meglehetősen beárnyékolta a vakáció első felét.

Orvosi segítséget kértem

Azt jó előre elhatároztam, hogy az idei nyaralást szeretném úgy megtervezni, hogy menzeszmentesen, felhőtlenül élvezhessem az ott töltött időt. Éppen ezért orvosi segítséget kértem, hiszen gyakran rendetlenkedett a ciklusom, és emiatt nehezen tudtam kiszámítani, pontosan mikor fogok menstruálni. Elmentem tehát a nőgyógyászhoz, hogy kivizsgáltassam magam. Az orvosom szerencsére nem talált semmilyen szervi problémát, megtudtam viszont, hogy a tartós stressz – amit akár a rossz munkahelyi légkör vagy egy szerelmi csalódás, de még a vizsgadrukk is okozhat – felboríthatja a hormonháztartást és összezavarhatja a menstruációs ciklust, amely emiatt rendszertelenné válhat. A ciklus a „nagykönyv” szerint 28 napos, ám akkor sincs gond, ha a havivérzés 21, illetve 35 naponként jelentkezik. Baj akkor van, ha indokolatlanul és rendszertelenül túl korán vagy éppen késve érkezik meg a havivérzés. Csatlakoztam egy menstruációs problémákat kibeszélő csoporthoz, ahol sok velem hasonló cipőben járó nő osztotta meg a történetét.

Segített a Premens tabletta

A csoportban ajánlottak egy recept nélkül kapható, hormonmentes gyógynövényes gyógyszert, amely sokat segíthet a cikluszavar rendezésében, és emellett a menzesz előtt 7-10 nappal jelentkező kellemetlen PMS-tünetek csökkentésében is. Ez a gyógyszer a barátcserje-kivonatot tartalmazó Premens tabletta. A barátcserje növényi összetevői pozitívan hatnak a női hormonális rendszer működésére. Ez a növényi gyógyszer biztonságos és hatásos, amit több klinikai vizsgálat is alátámaszt – szemben a nem ellenőrzött előállítású és minőségű barátcserje-tartalmú étrend-kiegészítőkkel, amelyeknek a használatát a hatóságok nem is javasolják éppen a gyógynövény hormonrendszerre gyakorolt hatása miatt. A jó ajánlásoknak köszönhetően elkezdtem szedni a Premens tablettát, és 3 hónapos kúra után kiszámíthatóvá vált a ciklusom. Ez nagyon jó hír a számomra, hiszen az idén meg tudom tervezni a nyaralásomat.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top