Tabuk nélkül

Ingyen wellnessnek híg a leve (x)

Jobb félni, mint megijedni – ezt hiszem és vallom. Az előrelátásomat sokan ünneprontásnak szokták venni, pedig szerintem pihenni, kikapcsolódni körültekintéssel érdemes.

 

Ingyen wellnessnek híg a leve (x)

Kati, a legjobb barátnőm sose nő fel: harmincas fejjel is igazi gyerek. Nem azért, mert még nem köteleződött el senki mellett, és most éppen pasija sincs, hanem azért, mert olyan átszellemülten és lelkesen vág bele minden játékba és lehetőségbe, hogy az valóban csodálatra méltó. Nem is értem, hogyan ment át ennyire ép lélekkel az utóbbi éveken. Persze talán pont azért, mert őszintén és bátran vág bele dolgokba – ez a bátorság meg szokta hozni a gyümölcsét. Kettőnk közül mindig is én voltam a nehézkesebb, megfontoltabb, de így jó ez a barátság. Szerintem ő is erre gondolt, amikor engem hívott fel, hogy menjek el vele arra a wellnesshétvégére, amit nemrég nyert egy betelefonálós rádióműsorban. Jól tudja, hogy nem vagyok az az önfeledten dagonyázós típus, ő viszont nagyon is az. Szinte láttam a lelki szemeimmel, ahogyan úszóhártya nő majd a lábujjai közé, mert nyitástól zárásig ott fog ázni a jó meleg vízben, és mivel jó barát vagyok, nem fogom most sem magára hagyni, pedig elég bizalmatlan vagyok a közfürdőkkel.

Az emberismeretemben nem is csalódtam: Kati tényleg a vízililiomokat megszégyenítő módon lebegett naphosszat a vízben. Mondjuk nekem sem sok fanyalogni valóm akadt. A hely igazán kellemesnek mutatkozott, rengeteg különféle hőfokú, méretű medencével, kicsiknek-nagyoknak egyaránt, és volt a kedvencem, szabadtéri medence is. A napsütés csodaszer, csak épp a ráncoknak nem jó, nekünk viszont csupa ránc lett a talpunk, tenyerünk, annyit ültünk a jó meleg vízben. El is viccelődtünk, hogy milyen jó kis húsleves lenne belőlünk, ha hoztunk volna magunkkal leveszöldséget a hónunk alatt…

Jó, persze bele lehet ebbe szokni. Nagyokat dumáltunk, néztük a gyerekeket – gyökérzöldség helyett néha füldugó is jó lett volna azért, de akkor lemaradtunk volna egy csomó elcsípett érdekes sztoriról is, meg hát egymásból sem sokat hallottunk volna. Márpedig Kati nagyon szeret beszélni. És ázni. Hát elmerültünk, én is, amennyire tőlem telt. Szép tiszta volt a víz, biztos csupa klór, de nem akartam ünneprontó lenni: Kati teljesen magánkívül volt az örömtől, más örömében osztozni meg azért mégis nagyon jó dolog.

Ésszel, persze. Nekem van hajlamom arra, hogy előzzünk meg mindent, ami megelőzhető, így barátnőm legnagyobb megrökönyödésére már első este kicsaptam az éjjeliszekrényre a doboz Micovagomat, amely kiválóan alkalmas a hagyományos gombaellenes kezelés kiegészítésére.

A patikában recept nélkül kapható, speciális összetételű és komplex hatású Micovag Plus hüvelykúp bórsav- és tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvelyi pH-t, ami ily módon képes a gombák szaporodását gátolni, valamint a kínzó viszketést, égő érzést is csillapítja az egyik összetevője, a kamillából származó bizabolol. Erre elég nagy szükség van, ugyanis a meleg, klóros vízben ücsörgés tud kellemetlenségeket okozni. Sajnos már többször jártam úgy, hogy a wellness-hétvége még pár napig kitartott masszív viszketés és nem túl gusztusos folyás formájában, amivel szépen elzarándokoltam a nőgyógyászomhoz.

Kiss Judit Ágnesnek van egy verse, Candida, avagy a pesszimizmus. Lehet rám mondani az utóbbit, de túl sokszor gyűlt már meg a bajom a gombákkal, és nem akartam, hogy a lazítós hétvégéből a lebarnuláson kívül más testi változás is megmaradjon – pláne nem egy fránya hüvelygomba. Kati első nap még furcsának találta, hogy magammal hoztam a Micovagot, aztán elgondolkozott rajta, hogy kérne belőle. Én nem sajnáltam tőle – a jó barátok igenis osszák meg egymással, amijük van, nem?

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top