Tabuk nélkül

5 tipp, amit észben tartok az egészségemért, ha fesztiválozni indulok (x)

Két év után végre újra legálisan lehet bulizni, és nemzetközi sztárok koncertjein ereszteni ki a fáradt gőzt több napig tartó, sok ezer főt vonzó rendezvényeken. Így tesz idén a huszonhárom éves Berta is. Mint mondja, partizás közben is érdemes felelősen viselkedni, és megelőzni az olyan kellemetlenségeket, mint például a hüvelygomba.


A három zs

– Ez a mesterhármas az egyik leghasznosabb: mindig van nálam zsebkendő, zseblámpa és (szemetes)zsák – magyarázza a huszonhárom éves Berta. – Az elsőt a világon mindenre használhatom, tisztálkodástól a sebkötözésig. A második fényt gyújt a legsötétebb éjszakában is, a harmadik pedig megvédheti a cuccaimat az elázástól. Mert van olyan felhőszakadás, amelynek a világ legszilárdabbnak tűnő, ultra vízálló sátra sem állja az útját – teszi hozzá.

Powerbank vagy füstjelek

Berta szerint az okostelefonok mellett érdemes más kommunikációs csatornát is választani: a telefonok töltése sokszor kidobott idő. – A barátaimmal van minden nap olyan fix időpont, amikor mindenképpen találkozunk, hogy megbeszéljük az aznapi programot – osztja meg tippjét. Persze a leggondosabb tervezés ellenére is előfordul, hogy átalszanak pár koncertet, vagy feláldoznak valamilyen népszerű programot, ha éppen nincs nagy sor a zuhanykonténerek előtt.

Ennivaló

– Mindig viszek magammal valamilyen értékelhető élelmiszert, mert különben csak csupa zsírban tocsogó, finomított szénhidrátos rémséget ennék. A nagy ivászatok utáni másnapok leesett vércukorszintje miatt amúgy is egészségtelen fesztiválkaját kívánnék, de ha éppen nem innék is, akkor sem nagyon találnék egészségesebb menüt a rendezvények területén belül – véli Berta.

Ruha

A fiatal lány szerint a kevesebb több: többfunkciós, jól kombinálható cuccokat visz magával, nem óriási bőröndöt. Mint mondja, fel kell készülni az időjárási szélsőségekre: a szalmakalap alap, ahogy a gumicsizma is. Az igazi profiknak van bulizós „kapszulagardróbjuk”, amelyet kiegészítenek egy-egy fesztiválboltos relikviával vagy szerelmi zálogként elcsaklizott ruhadarabbal – ő is kedves emlékként őrzi egy svéd fiú flanelingjét, amelyet egy hűvös estén vetett le a kedvéért a lovagias fiatalember.

Elsősegélycsomag

Bertánál mindig van kullancsriasztó, naptej, sebtapasz, láz- és fájdalomcsillapító, valamint egy doboz Micovag hüvelykúp. – Utóbbira azért van szükség, mert a fesztiválkaja, az italozás, a megváltozott intimhigiéné kikezdhet odalent – sajnos nem csak a lábaimat fenyegeti a gombafertőzés veszélye a közös zuhanykonténerekben. Utóbbi sem kellemes, de a hüvelygomba még kevésbé – jó, ha van nálam valami, ami enyhíti a fertőzés kellemetlen tüneteit, és amellett hozzájárul a hüvelyflóra egyensúlyának helyreállításához. Azt már csak csendben mondom, hogy a hüvelygombától fájdalmassá válhat a szex, így kifejezetten jó minél hamarabb megszabadulni tőle – teszi hozzá.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top