Tabuk nélkül

Így előzd meg a felfázást a forró nyári éjszakákon (x)

A nyár kedvelt eseményei az éjszakába hajló grillpartik, amelyeken az izzó faszén és a roppanós grillkolbászok mellett iszogatva, táncolgatva akár pajzán dolgokra is ragadtathatjuk magunkat. Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne legyen kijózanító hólyaghurut a dologból.

Így előzd meg a felfázást a forró nyári éjszakákon (x)

Egyik barátnőm minden évben nagy kerti partit rendez a születésnapja alkalmából, amikor összejövünk páran, sütögetünk, iszogatunk, beszélgetünk. Egészen nagy buli szokott belőle kerekedni, a szomszédok sem panaszkodnak, hiszen ők is ott vannak velünk. Az egyik negyvenes csaj mindig a férjével jön, aki csendben elücsörög a poharával a kerti hintaágyon, és úgy tesz, mint aki nem veszi észre, hogy a becses neje rendre eltűnik egy-egy kósza félórára a csapat egyik sármos férfi tagjával. Mi, többiek mindenesetre tudjuk, és irigységgel vegyes rosszallással vagyunk évről évre szemtanúi ugyanannak a titokzatos koreográfiának.

A művelet több dolog miatt is kockázatos: nemcsak a rajtakapás, hanem például a felfázás is fenyegeti azokat, akik mindenképpen forró pillanatokra vágynak az éj leple alatt. Ugyanis a zsúfolt női gáttájék és a heves manőverek miatt a hólyaghurutot okozó baktériumok a végbél tájékáról könnyedén bekerülhetnek a hüvelybe, onnan pedig fel a hólyagba. Ott aztán rekordgyorsasággal képesek szaporodni, így reggelre kelve a fejfájás mellett a hólyaghurut kellemetlen tüneteire, heves és gyakori vizelési ingerre, pisiléskor fájdalomra, égő érzésre, alhasi görcsökre ébredhetsz.

Tuti lebukásellenes tanácsaink nincsenek, viszont a hólyaghurut kellemetlen tüneteit a következő szabályokat betartva nagy eséllyel elkerülheted.

–          A harmatos fűben szerelmeskedést hagyd meg a mozivászon szereplőinek. Valószínűleg hamarabb fogsz hangyákat érezni a bőrödön, mint pillangókat a gyomrodban, ráadásul a hűvös, nedves talajon lehűlhet az altested, így lelassulhat a véráramlásod, gyengítve ezzel a szervezet saját védekezőképességét, így a hólyaghurut kórokozói még könnyebben szaporodhatnak a hólyagodban. A nedves fűben esetleg átázott ruhád sem segít a helyzeten.

–          Nem vall igazi jó modorra a házigazda hálószobájába vonulni a gyors pásztorórára, akármilyen jóban vagytok is. Válasszátok inkább a fürdőszobát, amit magatokra is zárhattok, és ahol az aktus után ki is tudod üríteni a hólyagodat, amivel az esetleg oda sodródott bacilusok is távoznak. Ha mégis a vendéglátóitok hálószobájában voltatok együtt, utána akkor is menj el mielőbb mosdóba!

–          Az alkalmi kapcsolatoknál sajnos sosem tudhatod, mi van a másik szíve mélyén – és azt sem, vajon kompatibilis-e az ő baktériumflórája a tiéddel. Előfordulhat ugyanis, hogy ami nála semmilyen problémát nem okoz, nálad nem sokkal a pajkos összebújás után húgyhólyaggyulladáshoz vezet. Ezért is szokták ezt a kellemetlen panaszt nászutas felfázásnak becézni.

–          Az illemhelyen az aktustól függetlenül is mindig figyelj arra, hogy elölről hátrafelé töröld meg magad, így elkerülheted, hogy a felfázást leggyakrabban okozó E. coli baktériumokat a fenekedtől a húgycsöved és a hüvelyed környékére sodord. A bélrendszerben élő E. coli bacik száma ugyanis a hólyagba feljutva az ott pangó, langymeleg vizeletben húszpercenként meg tud duplázódni, így nagyon hamar megjelenhetnek az első, kellemetlen tünetek.

Ha mégis megtörtént a baj, és rád tört a sürgető vizelési inger, amelyet a pisiléskor csípő, égő érzés és a szokásosnál sötétebb, kellemetlen szagú vizelet kísér, akkor ideje a tettek mezejére lépni! Igyál minél több vizet, hogy átmosd a hólyagodat és megelőzd a kórokozók további szaporodását, ezzel elejét véve a fájdalmasabb tüneteknek! A görcsökkel, akár véres vizelettel járó felfázással mindenképpen irány az orvos, aki jó eséllyel antibiotikumot rendel a bajra. Nem érdemes tehát arra várni, hogy a probléma esetleg majd magától elmúlik – inkább már a legelső jelek észlelésekor cselekedj!

A fokozott folyadékfogyasztáson és rendszeres pisilésen túl hasznos segítség lehet egy vény nélkül kapható patikaszer. Az Urzinol tabletta a húgyúti fertőtlenítő hatásáról ismert gyógynövény, a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza magas koncentrációban, amely igazoltan hatásos az enyhe húgyúti fertőzések korai tüneteinek enyhítésében. Ha már az első panaszok megjelenésekor elkezded alkalmazni ezt a hagyományos növényi gyógyszert, akkor még jó eséllyel megakadályozhatod a fertőzés erősödését.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top