Tabuk nélkül

Egy pollenallergiás tanárnő vallomása

„Minden évben táborozok 10-12 éves gyerekekkel pár hetet, ez az időszak számomra kőkemény munka. Az idén a pollenallergia igencsak beárnyékolta a táborban töltött időt…”

Egy pollenallergiás tanárnő vallomása

Pollenallergiásan nehéz a nyári táborban

– Sokan úgy gondolják, hogy a nyári táboroztatás a pedagógusok számára kikapcsolódás, pedig koránt sincs így. Folyamatosan irányítani, felügyelni és szeretgetni kell 30-40 gyereket, ami rengeteg energiát emészt fel. A huncut lurkók annyi csibészséget találnak ki, hogy ember legyen a talpán, aki a nap végére nem fárad ki teljesen. Ha pedig a folyamatos koncentráció mellé még pollenallergia is társul, azaz tüsszögéssel és orrfújással telik a nap, az kikezdi a legharcedzettebb tanár idegeit is – meséli a 36 éves Lilla. – A táborban egy hét elteltével váratlanul tüsszögni kezdtem, majd annyira bedugult az orrom, hogy alig kaptam levegőt. Mint kiderült, allergiás lettem a parlagfűre. Kezdetben kicsit tanácstalan voltam, hogy mit tegyek.

Vera patikája segített

A szobatársam, egyben a legkedvesebb kolléganőm évek óta hasonló panaszokkal küzd, ezért az ő rutinja segített a szénanátha kezelésében.

„Ha betartasz néhány szabályt, talán nem fogsz ennyit tüsszögni, és az orrod sem folyik majd egész nap. Zuhanyozz le minél többször. A cipődet ne hozd be a szobába, a ház előtt található csapnál mosd le a talpát. A használt ruháidat csomagold be, és minél hamarabb vidd őket a mosodába, így talán kevesebb pollen jut be a hálószobánkba. Ne aggódj, egy kisebb patikát hoztam magammal a táborba. Rengeteg orrspray-t kipróbáltam korábban, legjobban a Reventil vált be, amit tudok neked is ajánlani” – mondta nekem Vera megnyugtatásul.

Vera javaslatára kipróbáltam a Reventil orrspray-t, ami segített csökkenteni a panaszaimat, ennek köszönhetően pár nap elteltével már mosolyogni is tudtam a gyerekek csibészségein.

Ectoint tartalmaz a Reventil

Az ectoin egy olyan speciális molekula, amelyet csupán néhány évtizede fedeztek fel a tudósok, amikor arra keresték a választ, hogyan képesek bizonyos egysejtűek a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt túlélni. Kiderült, hogy a speciális ectoin molekula védi meg őket a kiszáradástól, sérülés esetén pedig segíti a sejtfelszín regenerációját is. Az egysejtűeknek ez a „titkos fegyvere” a Reventil orrspray egyik legfontosabb alkotóeleme. A Reventil jelentősen mérsékli az orrdugulást, orrfolyást, és enyhíti a tüsszögést, orrviszketést. Emellett elősegíti az orrnyálkahártya regenerációját is, nedvesíti, védi a kiszáradástól. A Reventil használata során hozzászokás kialakulásától nem kell tartani. Az orrspray recept nélkül kapható a patikában, és nem tartalmaz tartósítószert.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top