Tabuk nélkül

Ezzel hidratálj, ha aszály sújt odalent

Az intim szárazság sok esetben a korral jár, de ebbe nem kötelező beletörődni. Ahogyan az arcbőrünket vagy a hajunkat rendszeresen ápoljuk, úgy az öngondoskodás része lehet a megfelelő hüvelyhidratálás is.

Ezzel hidratálj, ha aszály sújt odalent

Súlyosan aszályos év az idei. A mezőgazdászok, a halászati szakemberek és az erdészek is csüggedten figyelik az időjárás-előrejelzést – a most élő generációk még nem láttak ilyen vízhiányos időszakot, mint az idei.

Hasonló döbbenet vehet erőt rajtunk, amikor felfedezzük magunkon az öregedés első jeleit. A korral a szöveteink hidratáltsága csökken, bőrünk veszít üdeségéből, életteliségéből. A vízhiány meglátszik a hajunkon és a csontrendszerünkön is. Idősebb korban ráadásul hajlamosak vagyunk megfeledkezni a megfelelő hidratálásról, pedig annak életminőséget javító hatása van. Ezért javasolt napi 2-2,5 liter vizet fogyasztani – ugyanis a vízvesztést könnyebb megelőzni, mint visszafordítani.

A száraz testrészek sérülékenyebbek

Testünk kevéssé szembetűnő részein is zavaró lehet, ha nem eléggé hidratáltak a szöveteink, például a hüvelyünk. A hüvelyszárazság amellett, hogy kellemetlen perceket okozhat a hálószobában, a mindennapokban is feszítő, viszkető érzéssel járhat, amely jelentősen ronthatja a közérzetet. A nem megfelelően hidratált hüvely ráadásul a kórokozókkal szemben is kiszolgáltatottabb: kezeletlen hüvelyszárazsággal hajlamosabbak lehetünk például a felfázásra vagy a bakteriális hüvelyfertőzésre.

Emiatt száradsz ki odalent

A menopauzát követően, a petefészkek működésének leállásával először csökkenni kezd, majd megszűnik a női nemi hormonok termelődése, ami az öregedés természetes velejárója, de egyes élethelyzetek (például szülés, erős stressz, lelki trauma) vagy orvosi beavatkozások is okozhatják (például az endometriózis gyógyszeres kezelése vagy a petefészek-eltávolítás), így fiataloknál is előfordulhat. A lecsökkent hormonszint miatt megjelenhetnek nálunk a változókori tünetek: a hőhullámok, az ingerlékenység vagy éppen a hüvelyszárazság.

Hüvelyhidratálás hialuronsavval

Ahogyan a természet felfrissül egy-egy zápor után, úgy a mi szöveteinkbe is visszaköltözik az élet a megfelelő hüvelyi hidratáló használatától – amelyet ráadásul hosszabb távon, kúraszerűen is használhatunk a problémás terület regenerálására. A Cikatridina hüvelykúp a hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok kiegészítő kezelésére alkalmazható. A készítményben lévő hialuronsav révén a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja ösztrogénhiányból eredő hüvelyszárazság esetén is. A hialuronsavat a kozmetikai ipar is előszeretettel használja szépészeti beavatkozásokra, illetve hidratáló készítmények alapanyagaként.

Örömteli terápia

A Cikatridina hüvelykúp emellett ápoló hatásukról ismert gyógynövények kivonatát is tartalmazza, amelyek támogatják a sérült szövetek regenerációját. Így a hálószobába is visszatérhet az öröm, amely a hüvely egészsége szempontjából is hasznos. Vizsgálatok szerint ugyanis a rendszeres nemi életet élő nők kevésbé szenvednek a hüvelyszárazság tüneteitől, mert az aktus közben felszabaduló ösztrogén pozitívan hat a hüvely síkosságára.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top