Tabuk nélkül

Tippek, trükkök, módszerek: így kezelheted tartósan a menopauzát

Egyre tovább élünk. Ez azt is jelenti, hogy egyre hosszabbra nyúlik az az időszak, amikor már nem vagyunk termékenyek. A női változókor éveken, évtizedeken át tart, tünetei hosszan tartó kezelést igényelnek.

Tippek, trükkök, módszerek: így kezelheted tartósan a menopauzát

Akár 15-20 éven át is meghatározhatják az életünket a klimaxszal járó hormonális változások. Negyvenes éveink második felében, az úgynevezett premenopauzában már kopogtatnak a jellegzetes panaszok: ki-kimarad a menzesz, megjelennek az első hőhullámok és lelki tünetek. Hazánkban átlagosan 51-52 éves korra következik be a havivérzés teljes elmaradása. A menopauza az utolsó olyan havivérzés időpontja, amelyet egy éven belül újabb már nem követ. A menopauza utáni éveket posztmenopauzának nevezzük: korai szakasza 60 éves korig terjed, késői szakasza 60 év fölött kezdődik.

A változókor legjellemzőbb tünetei:

  • hőhullámok
  • izzadás
  • súlygyarapodás
  • ingerlékenység
  • fejfájás
  • álmatlanság
  • szorongásos panaszok
  • hangulatingadozás
  • koncentrációs zavar.

A változókori panaszok mindenkinél más erővel és gyakorisággal jelennek meg. Vannak, akiknél kifejezetten rontják az életminőséget. Hormonkezeléssel a tünetek hatékonyan enyhíthetők, ennek azonban szigorú szabályai vannak az egészségügyi kockázatok miatt. A terápia időtartama és a gyógyszerek dózisa egyaránt alapos orvosi mérlegelést és kontrollt igényel. Egyes esetekben (például ösztrogénérzékeny ráktípusoknál) az ilyen típusú gyógyszerek használata ellenjavallt.

Ezt teheted, ha kerülnéd a hormonokat

Az életmódváltás is sokat számít. A rendszeres testmozgás, az egészséges, kalciumban és D-vitaminban gazdag, csökkentett szénhidrát- és sótartalmú étrend nemcsak a testsúlykontroll miatt hasznos, hanem a csontritkulást is segíthet megelőzni. A természet patikájában is találunk olyan növényt, amely hormonmentesen, mégis biztonságosan enyhíti a kellemetlenségeket.

Ősi tudással a panaszok ellen

A Cimicifuga racemosa (magyarul poloskavész) az észak-amerikai indiánok tradicionális gyógynövénye, amelyet egyebek között nőgyógyászati problémákra alkalmaztak. Európában a népi gyógyászatban menstruációs zavarok és a klimaxhoz társuló zavaró tünetek kezelésére használják. Ennek a gyógynövénynek a speciális kivonatát tartalmazza a Remifemin Plus tabletta.

Enyhülés testnek és léleknek

A poloskavész-kivonatot tartalmazó Remifemin Plus igazoltan csökkenti a hőhullámokat és az éjszakai izzadást. Orbáncfűkivonat-tartalma révén a változókor lelki panaszait is enyhíti, jól alkalmazható álmatlanság, depressziós hangulat, belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentrálókészség, szorongásos panaszok és/vagy késztetési zavarok kezelésére.

Hosszú távú segítség

A gyógyszer hatása pár héten belül jelentkezhet, de a kívánt tünetcsökkentés eléréséhez hosszú távú alkalmazása szükséges. Dózisát a tünetek erősségéhez igazítva növelhetjük vagy csökkenthetjük – erősebb tünetek esetén napi 2×2 tablettát is be lehet venni. A Remifemin Plus biztonságos, hormonmentes alternatíva, amely orvosi javaslatra és kontroll mellett olyan pácienseknél is alkalmazható, amikor a hormonkezelés kizárt – például bizonyos ösztrogénérzékeny daganatok, mint emlőrák esetén.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top