nlc.hu
Tabuk nélkül

Öltözködési kisokos a nehéz napokra

Öltözködési kisokos a nehéz napokra, avagy divatosan és kényelmesen a PMS alatt is

Normális, hogy testünk a ciklusunk során változik, fontos, hogy komfortossá tegyük a mindennapokat. Milyen öltözködési tippek jöhetnek be a kellemetlen tünetekkel járó nehéz napokon? Segítünk!

A PMS-t meghatározni sem egyszerű, hiszen olyan tünetegyüttesről van szó, amely mindenkinél másként jelentkezik, és ciklusonként is változó, mennyire súlyosak a panaszok.

Van, akinek érzékenyebb a melle, haspuffadása van, ödémás lesz a bokája, emellett gyötörhet minket álmatlanság, ingerlékenység, düh, szorongás, túlérzékenység, fejfájás, migrén, zsíros bőr, pattanások, pluszkilók. A PMS ideje alatt csökkenhet (vagy teljesen elfogyhat) a türelmünk, gyengülhet a koncentrációs készségünk, sőt, a legtöbben a nőiességünket is hajlamosak vagyunk megkérdőjelezni.

Egyszóval épp elég a bajunk, amit nem érdemes tetézni, inkább segítsünk magunkon, és válasszunk olyan darabokat a nehéz napokra, amelyekben komfortosabban érezhetjük magunkat.

PMS és a divat

Fotó: Getty Images/We Are

Kényelem mindenekfelett

Egy jó melltartó és bugyi rengeteget segíthet a problémán, ebből a szempontból pedig az aktuális fehérneműdivat igazán a kedvünkben akar járni. A sportos, kemény merevítő nélküli melltartók, bralette-ek jóval kényelmesebb megoldást jelentenek a ciklusunk minden egyes napján, mint például a merev push-up fazonok. Az alsóneműket illetően is előnyt élveznek a sportos szabásúak, a kellően rugalmas anyagból készült változatok, a varrás nélküli típusok, amelyeknek egészen biztosan nincsen egyetlen részletük sem, amely szorítana, anyaguk pedig alkalmas rá, hogy rugalmasan idomuljon testünk változásaihoz.

Mi válhat be?

  • Pólóruhák, ingruhák: nagyon praktikus és jól variálható holmik, a sötétebb színű modellek pedig a menstruáció alatt is bevethetők. Viselhetjük őket magukban, ruhaként és tunikaként, leggingsszel, nadrággal kombinálva is.
  • Farmernadrágok: a sokáig egyeduralkodó skinny mellett – sőt, egyre inkább helyett – kimondottan sokféle farmerfazon divatba jött már, amelyek a menstruáció napjaira is sokkal megfelelőbbek, mint a cuppanósan szűk darabok. A mom jeans, a cargo vagy épp a culotte farmer is szuper választás ilyenkor, kantáros farmert pedig nem csupán, hogy újra ér hordani, de kevés olyan fazon van, ami jelenleg ennél menőbb lenne.
  • Ha már egyszer jön a hűvös, akkor jöhet az oversize kardigán: a direkt nagyobbra és hosszabbra szabott, kötött kardigánokkal biztosra mehetünk, ha a menstruációs időszak alatt kényelmetlenül érezzük magunkat fenéktájon. Szoknyával, farmerrel vagy sorttal kombinálva is működik.
  • Tunika: a bő fazonú, kerek nyakú, maximum háromnegyedes ujjú tunikák még kényelmesebbnek bizonyulnak a ciklus alatt, mint az egyszerű pólók, hiszen nem feszülnek, nem tapadnak ránk, szabásuknak köszönhetően pedig minimálisan a feneket is takarják.

Hirdetés
Viszlát cikluszavar és PMS! Helló Premens!

A cikluszavar rendezésében és a menstruáció előtti kellemetlen panaszok enyhítésében is segít a hormonmentes, koncentrált barátcserje-kivonatot tartalmazó Premens tabletta, melynek gyógynövény összetevői pozitívan hatnak a női hormonális szabályozórendszer működésére. Hatását és biztonságosságát több vizsgálat is alátámasztja. Jelenleg az egyetlen recept nélkül kapható barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer, melyet a kívánt hatás érdekében ajánlott legalább 3 hónapon át, a menstruáció alatt is szedni. A kezelés szükség esetén tovább folytatható, vagy kiújuláskor újrakezdhető. 3 havi terápiára elegendő kiszerelés is kapható.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer
https://www.premens.hu/ 
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top