Tabuk nélkül

Egy Skorpió és egy Nyilas között is lehet igazi barátság

Zselyke segítségével tudta meg Era, hogy a bakteriális vaginózis okozza a kellemetlen intim tüneteit.

Egy Skorpió és egy Nyilas között is lehet igazi barátság

„Nem szoktunk ugyanarra a fickóra hajtani”

A különféle leírások kevés esélyt adnak a Skorpió és a Nyilas hosszú távú kapcsolatának, Era és Zselyke azonban évek óta igazi, mély barátságot ápolnak. – Nagyon különleges viszony a miénk, hiszen szó szerint tűz és víz vagyunk. Imádom, ahogy Zselyke teljes valójával bele tudja magát vetni az életbe, különösebb teketóriázás nélkül, de mivel jól ismerem őt, nekem időnként feltárja a sebezhető énjét is. Pasizni is együtt járunk, a titokzatos meg a partiállat. Nem szoktunk ugyanazokra a fickókra hajtani: neki csak a nagyon rossz fiúk az eléggé izgalmasak, akiket rövid úton ott is hagy, nekem pedig főleg jóravaló pasasok csapják a szelet. Kivételek persze mindig vannak – meséli Era.

Era eltűnt a túl jól sikerült születésnap után

– Era nagyon megértő. Ezt csodálom benne. Megérti azt is, hogy időnként szeles vagyok, imádom a pörgést és a rivaldafényt, de jó, hogy van egy igazi szövetségesem, bizalmasom, aki azt is látja belőlem, amit más nem. Eleinte zavart, hogy ő nem annyira nyitott, mint én, de rájöttem, mennyire értékes a barátsága. Egy időben sokat jártunk együtt bulizni, és sok pasast elfogyasztottunk. Aztán Era legutóbbi születésnapja különösen vadra sikerült, ami után visszahúzódóvá vált, nem akart jönni szórakozni. Ráhagytam, de gyanús volt a dolog. Pár nap múlva rákérdeztem, minden rendben van-e. Írta, hogy a legutóbbi kalandja óta furcsa, kellemetlen, halszagú folyása van, és ég is neki odalent. Írtam neki, hogy ennek fele sem tréfa, megyünk akkor együtt a nőgyógyászhoz, nekem amúgy is ideje van az éves rákszűrésnek. Így derült ki, hogy az én drága Erám megtapasztalta élete első bakteriális vaginózisát – teszi hozzá Zselyke.

Ezért veszélyes a bakteriális vaginózis

– A bakteriális vaginózis nem akkora dráma, mint egy nemi úton terjedő fertőzés, de kellemetlen tünetei vannak és veszélyes szövődményei lehetnek. Kezelés nélkül átterjedhet a kismedencei szervekre, és meddőséget, várandósoknál koraszülést vagy vetélést is okozhat – magyarázza Zselyke. – Kapott rá antibiotikumot, én pedig javasoltam neki a Vitagyn C hüvelykrémet, hogy az antibiotikum-kúra után ne essen vissza a nyavalyába. Az antibiotikumok ugyanis a hüvelyflóra pH-egyensúlyáért felelős Lactobacillusokat is megtizedelik, a felborult hüvelyflóra pedig kevésbé ellenálló a fertőzésekkel szemben. Ahhoz, hogy felüsse a fejét a bakteriális vaginózis, nem is kell vadul bulizni és pasizni: elég lehet egy műszálas, nem megfelelő szabású alsó vagy egy rossz irányban kivitelezett törlés a WC-zés után, és E. coli baktériumok sodródnak a végbél környékéről a hüvelybe, ahol elszaporodnak és gyulladást okoznak – fűzi hozzá.

Így segít a Vitagyn C

A Vitagyn C hüvelykrém hármas hatással segít bakteriális vaginózis esetén: helyreállítja és fenntartja a hüvely élettani pH-értékét, gátolja a bakteriális vaginózisért felelős kórokozók fejlődését és elősegíti a természetes Lactobacillus-flóra növekedését. – Hajlok arra, hogy minden mögött ezoterikus magyarázatot keressek. A megbetegedésem után is az volt az első gondolatom, hogy ideje teljesen visszahúzódnom és új életet kezdenem. Zselyke ezen csak csóválta a fejét, és most valóban neki volt igaza. Be kell látnom, hogy a bakteriális vaginózis tüneteinek az enyhítése nem boszorkányság, főleg nem a Vitagyn C hüvelykrémmel. Persze, ettől még jobban fogok vigyázni magamra a jövőben – szögezi le Era.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top