Tabuk nélkül

Tippek a pihentető őszi estékért

A borongós őszi estéken jólesik bekuckózni, ám a pörgős-rohanós hétköznapokon nem mindig jön álom a szemünkre. Néhány tippel segítünk, hogy pihentetőek legyenek az őszi esték.
  1. Tippek a pihentető őszi estékértForró fürdő: A hosszú, fárasztó és hideg napok után jólesik elnyúlni a fürdőkádban. A forró, aromaterápiás olajokkal illatosított fürdő felmelegíti átfázott végtagjainkat, ellazítja a testünket és megnyugtat.
  2. Meditációs zene: Lefekvés előtt hallgassunk olyan meditációs zenét, amely eltereli a figyelmünket a negatív dolgokról, segít lecsillapítani az elménket. A kavargó gondolataink általában megnehezítik az elalvást, ám ha ellazulunk, könnyebben elálmosodunk. Amíg zenét hallgatunk, meggyújthatunk néhány illatgyertyát vagy füstölőt, ami még barátságosabbá és kellemesebbé varázsolja az otthonunkat.
  3. Kütyümentes hálószoba: Az okostelefon, a TV és a számítógép képernyőjének kék fénye gátolhatja az alvást segítő hormon, a melatonin termelődését, ezért lefekvés előtt semmiképpen se nézzük túl hosszú ideig a képernyőt. Helyette inkább olvassunk könyvet vagy újságot.
  4. Helyes légzés: Az illatgyertyák kellemes fényénél, meditációs zenét hallgatva próbáljunk meg odafigyelni a légzésünkre. Nyugodtan és lassan szívjuk be a levegőt, kicsit tartsuk bent, majd lassan fújjuk ki – ez a gyakorlat segít lecsendesíteni a kavargó gondolatokat.
  5. Egy kis evés: A nehéz, zsíros vacsorák nem segítik az esti elalvást, ám egy kis adag, fehérjében és lassan felszívódó szénhidrátban gazdag étel jóleshet. Ősszel pár szem aszalt gyümölcs, kis adag sütőtök, vagy bármilyen zöldség segítheti a pihentető alvást. Lefekvés előtt 1-2 órával már ne igyunk koffeintartalmú italokat, de jót tehet, ha elkortyolunk egy csésze gyógyteát.

Segíthetnek a gyógynövények:

Ha mindent kipróbáltunk, ám a fenti praktikák mégsem segítenek az esti elalvásban, próbáljuk ki a gyógynövények erejét. A három gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű kombinációját tartalmazó Sedacur forte napközben oldja a feszültséget, este pedig segít az elalvásban és nyugodt éjszakai pihenést biztosít. A nap folyamán és este is alkalmazható. Ugyanakkor ez a növényi gyógyszer napközben nem okoz kábaságérzést, és nincs negatív hatással sem a koncentrációra, sem az autóvezetéshez szükséges készségekre. Nem lehet hozzászokni, és függőséget sem okoz. Recept nélkül kapható a patikákban.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top