Tabuk nélkül

Fontos tippek: mit tegyünk és mit ne tegyünk, ha náthásak vagyunk

A nátha nagyon kellemetlen betegség, amely akár több napig is megnehezítheti az életünket. Az orrfolyásra és az orrdugulásra nincsen gyógyszer, ám pár szabály betartásával és a megfelelő orrspray használatával könnyebbé tehetjük a náthás napokat is.

Fontos tippek: mit tegyünk és mit ne tegyünk, ha náthásak vagyunk

Egyesek viszonylag gyorsan kigyógyulnak a náthából, ám sajnos jóval többen vannak, akik hetekig egyik betegségből a másikba esnek. Mivel vírusok okozzák, a náthára nincs igazán jó gyógyszer, egyszerűen túl kell esni rajta. Néhány jól bevált praktika követésével elviselhetőbbé tehetjük a náthás napokat és könnyíthetjük a gyógyulás folyamatát:

1. Igyunk forró italokat! A meleg italok segítenek az orrdugulás megszüntetésében, és emellett a nyálkahártya nedvesen tartásában is szerepet játszanak. Az egyszerű, meleg, mézes tea nagyon jó szolgálatot tehet.

2. Pihenjünk sokat, ne menjünk közösségbe! A náthás időszakban mindenképpen maradjunk otthon és kúráljuk ki magunkat. Ha egy mód van rá, ne menjünk közösségbe, mert könnyen megfertőzhetünk másokat, és a gyógyulás is hosszabb időt vesz igénybe. Az alvás az egyik legjobb természetes gyógymód.

3. Izzadjunk minél többet! Ha otthon tudunk maradni pár napot, takarózzunk be minél jobban, húzzunk a lábunkra meleg zoknit és izzadjunk annyit, amennyit csak bírunk.

4. Ne halmozzuk fel a használt papír zsepit! Mossunk kezet, amennyiszer csak tudunk, a kézmosás ugyanis nagyon fontos a betegségek megelőzésében. Mint ahogy az is, hogy ne halmozzuk fel magunk körül a használt zsebkendőket, hanem minél hamarabb szabaduljunk meg tőlük.

5. Vegyünk minél több forró fürdőt! A meleg víz lazító hatású, a pára pedig nedvesíti a kiszáradt orrnyálkahártyát. A fürdővízbe tehetünk néhány csepp illóolajat is, az eukaliptusz például segít az orrdugulás megszüntetésében.

6. Ne hősködjünk! Ha betegnek érezzük magunkat, ne akarjunk mindent ugyanolyan intenzitással csinálni, mint egészségesen. Maradjunk otthon és pihenjünk minél többet. Arra is figyeljünk, hogy ebben az időszakban ne igyunk koffeintartalmú italokat és alkoholt sem, inkább kúráljuk magunkat meleg teával.

Segíthet a Reventil orrspray

A Reventil orrspray természetes eredetű összetevője, az ectoin gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti a sérült orrnyálkahártya regenerációját és védi azt a kiszáradástól. Az ectoin egy különleges molekula, amelyet olyan egysejtű élőlényekben fedeztek fel, amelyek szélsőséges időjárási körülmények között is képesek voltak életben maradni. Az általuk termelt ectoin megvédi a sejtfelszínt a kiszáradástól, és sérülések esetén elősegíti annak regenerálódását. A Reventil orrspray 4 az 1-ben hatású: mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás és az ízérzékelés zavarát. A patikában recept nélkül kapható tartósítószer-mentes orrspray-t gyerekek is használhatják.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top