Tabuk nélkül

Náthás az egész család: egy anyuka praktikái betegség idején

„A nátha nagyon kellemetlen, hát még ha a családban felváltva valamelyikünk heteken át orrot fúj és tüsszög. Elég nehéz elkerülni, hogy mindenkin átmenjen ez a betegség, de azt hiszem, én megtaláltam a módját, hogy enyhítsem a kellemetlenségeket…”

Náthás az egész család: egy anyuka praktikái betegség idején
Hamar elkapja a náthát az egész család

– Amint az egyik gyerekem tüsszögve, orrot fújva jön haza az iskolából, mindannyian tudjuk, hogy hamarosan náthás lesz az egész család. Hogy ne kapja el mindenki ezt a betegséget, azt elég nehéz elérni, mivel a tünetek később jelentkeznek, mint a fertőzőképesség, így mire valamelyikük az orrát fújja és tüsszög, addigra már valószínűleg tovább is adta a náthát a többieknek – meséli a családi nátha történetét a kétgyerekes édesanya, Nikolett. – A gyerekek után általában a férjem lesz náthás, a sorban pedig mindig én vagyok az utolsó.

Nagyon hamar kisebesedik a gyerekek orra

Amíg a betegség le nem dönt a lábamról, próbálom a családommal betartatni a nátha idején különösen fontos higiéniai szabályokat, mint például az alapos, gyakori kézmosást. Annyiszor szellőztetek egy nap, amennyiszer csak tudok, és folyton veszekszem a gyerekekkel és a férjemmel, hogy gyűjtsék össze és dobják ki a használt papír zsebkendőket. Két fiam van, és mindkettőnek érzékeny az orra, a sok fújástól pedig hamar ki szokott száradni és sebesedni az orrnyálkahártyájuk. Az ezzel járó kellemetlen viszketést és fájdalmat pedig nagyon nehezen viselik. Ilyenkor rettentően sajnálom őket, és rossz érzés, hogy nem tudok rajtuk segíteni. Mindig arra gondoltam, milyen jó lenne egy olyan készítmény, amelyet nemcsak mi, felnőttek, de a gyerekek is használhatnának. Egy olyan spray, amely mérsékli az orrdugulást, emellett óvja és regenerálja is az orrnyálkahártyát.

Rátaláltam a Reventil orrspray-re

Az egyik anyukatársam ajánlotta a Reventil orrspray-t, amelynek természetes eredetű összetevője, az ectoin gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti a gyulladt orrnyálkahártya regenerációját és védi azt a kiszáradástól. Az ectoin egy különleges molekula, amelyet olyan egysejtű élőlényekben fedeztek fel, amelyek szélsőséges időjárási körülmények között is képesek voltak életben maradni. Az általuk termelt ectoin megvédi a sejtfelszínt a kiszáradástól, és sérülések esetén elősegíti annak regenerálódását. Ráadásul a Reventil orrspray 4 az 1-ben hatású: mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás és az ízérzékelés zavarát is. Az orrspray nem tartalmaz tartósítószert, és gyerekek is használhatják, recept nélkül kapható a patikában. Nekünk sokat segített a Reventil, szükség esetén máskor is használni fogjuk – mondja Nikoletta.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top