Tabuk nélkül

Vezetőként váratlan betegségem lett: Szandra vallomása

„A családban én vagyok az első női vezető, és ezért a pozícióért kőkeményen megdolgoztam. A rengeteg munka, az azzal járó stressz, illetve az egészségtelen életmódom azonban kellemetlen egészségi problémát okozott…”

Vezetőként váratlan betegségem lett: Szandra vallomása


Mindent megtettem a sikerért

„Ambiciózusnak és céltudatosnak tartom magam. Amióta csak az eszemet tudom, mindent megtettem azért, hogy magas beosztásban dolgozó, sikeres nő legyek. A családom nagyon büszke rám, mert én vagyok az első diplomás a rokonságban. A sikert saját erőből értem el, ám az út sok stresszel és még több lemondással volt kikövezve” – kezdi történetét a 32 éves Szandra. „Eddig abból állt az életem, hogy a munkahelyemen a számítógépem előtt ültem 9-10 órán át és alig moccantam onnan. Akkor álltam csak fel, ha ebédelni vagy az illemhelyre mentem, vagy megittam egy kávét. A munkám rengeteg felelősséggel jár, ezért kénytelen voltam komolyan venni minden feladatomat.”

Szandrának 32 évesen lett aranyere

„Pár hónapja neveztek ki csoportvezetőnek, ami már önmagában is nagyon jólesett. A fizetésemet kicsit megemelték, és a munkám sokkal több lett. Vezetői beosztással a teljes felelősség rám hárult, ezért a kollégákkal is több lett a konfliktusom. Kezdetben megpróbáltam megcsinálni az elsumákolt feladataikat helyettük, így magamra végképp nem jutott időm. Később aztán fel kellett emelnem a hangom, hogy minden feladat hibátlanul elkészüljön” – szögezi le Szandra. „Az állandó feszültség miatt kicsit el is hanyagoltam magam. A munkám és az egészségtelen táplálkozásom következtében 32 évesen aranyerem alakult ki.”

Az aranyér nem kizárólag az idősek betegsége

„Természetesen borzasztó cikinek tartottam, hogy ilyen fiatalon aranyerem van. Nagy tévedés, hogy ez az idősebbek betegsége. Az aranyér Magyarországon népbetegség, 40 év felett minden második embert érint, és kialakulhat már egészen fiataloknál is. Az aranyerességre való hajlam örökölhető, gyakran azonban civilizációs ártalmak állnak a hátterében: ilyen az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka és a túlsúly. Nem csoda, hogy aranyerem lett.

Nehezen viseltem a kellemetlenségeket

Az aranyér kellemetlen tüneteit nehezen viseltem. Időnként fájt, máskor viszketett, és egyenesen megrémített, amikor véres csíkot vettem észre a vécépapíron. Kezdetben a neten kerestem rá az aranyér kezelésére. Több Facebook-csoportba is beléptem, sok kommentet elolvastam, és végül a Proktis-M végbélkúp és a Proktis-M Plus végbélkenőcs lett számomra a legszimpatikusabb.

Segített a hialuronsav és a vadgesztenye

Ez a két készítmény ugyanis többféle gyógynövényt és hialuronsavat is tartalmaz. A hialuronsav pozitív hatásait már jól ismertem, hiszen tudtam, hogy nagy a vízmegkötő képessége, a megfelelően hidratált bőr pedig rugalmasabb lesz, és könnyebben gyógyul. A Proktis-M Plus kenőcs mellett a kúp pedig segített enyhíteni a belső panaszaimat. A kenőcsben az a jó, hogy vadgesztenye-kivonatot tartalmaz. Tudom a vadgesztenyéről, hogy erősíti a visszerek falát, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Nekem mondjuk bejött a tubushoz tartozó applikátor, mert a segítségével belsőleg is használhattam a kenőcsöt. Szerencsére mérséklődtek a tüneteim, elmúlt a kellemetlen fájdalom és a viszketés, és a bőröm begyógyult.”

Szandra változtatott az életmódján

„Most már tudom, hogy mire kell vigyáznom. A munkahelyemen minden órában felállok a székemből és egy kicsit sétálok a részlegemen. A kollégák persze azt hiszik, hogy a fegyelem miatt teszem, de valójában az egészségem megóvására vezettem be ezt a szokást. Hétvégén elmegyek futni vagy túrázni a szabadba. Az étkezésemre is odafigyelek, sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, a fehér kenyeret pedig teljes kiőrlésű magosra cseréltem. Próbálom csökkenteni a stresszt és megtalálni azt a tevékenységet, amellyel le tudom vezetni a feszültséget. Az otthoni gyógyszeres dobozomban pedig mindig tartok Proktis-M kúpot és kenőcsöt is.”

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top