Tabuk nélkül

Gyógynövények, amelyek segítségünkre lehetnek enyhe depresszió esetén

A depresszió sajnos korunk népbetegsége, amely egyre több embert érint. Az enyhébb hangulatzavar gyógynövényekkel is kezelhető. Összeszedtük, mely gyógynövények segíthetnek.

Gyógynövények, amelyek segítségünkre lehetnek enyhe depresszió esetén


Így ismerjük fel az enyhe depressziót

A hangulatzavar kialakulásának többféle oka lehet, köztük a testünkben végbemenő hormonális változások is. Könnyebben eshetünk depresszióba például szülés után vagy a változókorban, de okozhat depressziót családi probléma, a mindennapi élet gondjai vagy a hosszabb időn át fennálló stressz is. A kedélybetegség szezonális jelleggel is jelentkezhet, általában ősz végén kezdődik és a tél közepére éri el a csúcspontját. Nem mindig könnyű felismerni. A tipikus lelki tüneteken kívül, mint például a búskomorság, a levertség, az ürességérzés, a bezárkózás és a motiválatlanság, számos testi tünet megjelenése is utalhat rá.

– Álmatlanságot és alvászavart okozhat.
– Gyakori a testsúlyváltozás, amely fogyás és hízás is lehet.
– Folyton fáradtnak érezhetjük magunkat, szinte alig van energiánk.
– Nem ritka a nemi vágy csökkenése sem.

Ezek a gyógynövények segíthetnek

Borsmenta: természetes nyugtató hatásának köszönhetően segít ellazulni testileg és lelkileg egyaránt. Sokan fogyasztják tea formájában.
Levendula: a lila virágú növénynek nyugtató hatása van, oldja a szorongást és segíthet az étvágytalanság legyőzésében is. Főleg illóolajként használják.
Komló: nyugtató és altató hatásának köszönhetően csillapítja az idegességet és ellazítja az izmokat.
Majoránna: illóolaja nyugtat és oldja a szorongást.
Orbáncfű: az orbáncfű depresszióellenes hatása tudományosan is bizonyított.

Tablettában hatásosabb az orbáncfű

Az egyik legismertebb és legelterjedtebb antidepresszív hatású gyógynövény az orbáncfű, amelyet enyhe depressziós tünetek kezelésére alkalmaznak. Nagyon sokoldalú, hiszen levelét rakhatjuk például salátába, de likőrök ízesítésére is használják. Az orbáncfüvet már az ókorban is alkalmazták főleg fájdalomcsillapításra, a 20. század második felében pedig tudományosan is bizonyították, hogy alkalmas az enyhe depresszió kezelésére. Sokan teaként fogyasztják, ám az orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer azért lehet szerencsésebb választás, mert biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő mennyiségű hatóanyagot tartalmaz, ezáltal hatásosabban mérsékli az enyhe depresszió tüneteit.

Remotiv extra, az orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Az orbáncfűkivonatot tartalmazó Remotiv extra recept nélkül kapható a patikákban, és klinikailag igazoltan csökkenti az enyhe depresszió tüneteit, javítja a hangulatot és fokozza a motivációt. Hangulatjavító hatására általában 10-14 napos gyógyszerszedés után lehet számítani.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top