Tabuk nélkül

Másként élik meg a nők a depressziót, mint a férfiak

Életünk során sokféle élmény ér minket, amelyeknek a feldolgozása nem mindig könnyű feladat. Másként dolgozzuk fel a rossz élményeket mi, nők, mint a férfiak…

Másként élik meg a nők a depressziót, mint a férfiak

A depresszió napjainkban sajnos egyre több embert érint. Egyik gyakori formája az úgynevezett szezonális depresszió, amely ciklikusan, mindig az év ugyanazon szakaszában jelentkezik. Általában ősz végén kezdődik, és egyre súlyosabbá válva télen éri el a mélypontot. Ugyanis a téli hónapokban a sötétség és a napfény hiánya tovább növelheti a kedélybetegségre való hajlamot. Mindannyiunknak vannak rossz napjai, ám ha azt vesszük észre, hogy tartósan rossz a kedvünk, egyre inkább elveszítjük a motivációnkat, magunkba fordulunk, és már nincs igazán kedvünk semmihez, akkor jobb, ha segítséget kérünk a barátainktól vagy a családtagjainktól, mert elképzelhető, hogy enyhe depresszióban szenvedünk.

Így érinti a nőket:

1.     Mi, nők szeretünk rágódni a negatív érzelmeinken. Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat hibáztassuk ahelyett, hogy kibeszélnénk magunkból a rossz érzéseinket, átgondolnánk a probléma okát. A negatív érzelmeken rágódás inkább elmélyíti és tartóssá teszi a rosszkedvünket.

2.     Ha elveszítünk egy szeretett személyt, vagy ha párkapcsolati problémákkal küzdünk, esetleg váratlanul munka nélkül maradunk, hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, mint a férfiak.

3.     Ha lehangoltak és tartósan rosszkedvűek vagyunk, az étkezési zavarok is gyakrabban alakulnak ki nálunk, mint a férfiaknál, és jellemzőbb ránk a szorongás, valamint a pánik is.

…és így a férfiakat:

1.     A férfiak rosszkedvükben hamarabb kezdenek alkoholt inni vagy esetleg drogozni, mint a nők. Ez egyfajta öngyógyítási kísérlet a részükről. A depressziós férfiak megpróbálják elfedni az érzéseiket, és sokszor beletemetkeznek az olyan tevékenységekbe, mint a tévénézés, a sport vagy a munka. Gyakrabban lesznek ingerlékenyek és haragosak.

2.     A férfiak esetében nehezebb azonosítani a tüneteket, éppen ezért gyakran még a családtagok sem veszik észre a bajt.

3.     Sajnos hajlamosabbak az önpusztításra is, ezért érdemes odafigyelnünk rájuk és megpróbálnunk segíteni, ha azt vesszük észre, hogy a viselkedésük és a hangulatuk tartósan negatív irányba változott.

Enyhe depresszió esetén segíthet az orbáncfű

Ha már hosszabb ideje nem érezzük magunkat jól a bőrünkben, mert levertek, folyamatosan lehangoltak vagyunk és nincs igazán semmihez sem kedvünk, segítségünkre lehet az orbáncfűkivonatot tartalmazó Remotiv extra, amely javítja a hangulatot és fokozza a motivációt. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, hatásosságát enyhe depresszióban több kutatás is igazolja. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratni, ezt a növényi gyógyszert recept nélkül megvehetjük a patikában.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top