Tabuk nélkül

Egy átmulatott szilveszter fájdalmas következményei (x)

A nők viszonylag könnyen felfáznak, a tünetek pedig váratlanul és nagyon hamar jelentkeznek. Karola az átmulatott szilveszter után alhasi görcsökre ébredt, és nagyon kellett pisilnie.

Egy őrült buli foszlányai

Az őrült éjszaka után pokoli volt az ébredés! A férjem mellett hevertem a szállodai szobánkban az ágyamon. A derekam kilógott a pizsamából, annyira fáztam, hogy vacogtam. Az ablak tárva-nyitva állt. Életem párja szellőztetett, mert szüksége volt egy kis friss levegőre, de persze, az eszébe sem jutott, hogy betakarjon, nem nagyon érdekelte, hogy kockára fagytam a huzatos, hideg szobában. Kattogtak a fejemben a gondolatok, próbáltam összerakni az előző este részleteit, de sehogy sem állt össze a kép. Ezerszer megfogadtam már, hogy szilveszterkor sem iszom alkoholt, hiszen egyáltalán nem bírom. Elég meginnom egy-két pohár pezsgőt, és máris túlpörgök.

Ébredés után nemcsak a fejem fájt, de görcsölt a hasam és pisilnem is kellett. Valami derengett, mintha éjjel olyan vagánynak éreztem volna magam, hogy kabát nélkül, koktélruhában indultam el a szállodába a szilveszteri buliból – sorolta emlékképeit Karola.

Egy átmulatott szilveszter fájdalmas következményei (x)

„A pisilés borzasztóan fájt”

A vécén szörnyen csípett a pisi, ráadásul alig pár cseppet tudtam kipréselni magamból. Sírni kezdtem, a hasogató fejfájás és a bűntudatos másnap mellé a hátam közepére sem kívántam a hólyaghurutot. Tiniként folyton felfáztam, és volt, hogy az ügyeleten kötöttem ki, mert úgy fájt a pisilés, hogy csillagokat láttam. Pár éve azonban kinőttem a haspólós korszakból, így már egy jó ideje elkerült a hólyaghurut. Ezúttal nem akartam ügyeletre menni, sem antibiotikumot szedni. A barátnőmtől kértem telefonos segítséget, aki azonnal az Urzinol tablettát ajánlotta. Persze gyorsan azt is elmagyarázta, hogy a hólyaghurutot leggyakrabban az E. coli nevű bélbaktérium okozza, amely gyorsan szaporodik a húgyhólyagban, ezért mielőbb cselekednem kell. Nem mintha tudtam volna az ilyen részletekre figyelni.

Segített a medveszőlőlevél

Azt mondta, ő az interneten fellelhető csodaszerek helyett a népi gyógyászatban ismert medveszőlőlevélre esküszik. Ezt a növényt már a középkorban is alkalmazták, napjainkra pedig bizonyított tény, hogy a levelében található anyagok antibakteriális és enyhe húgyhajtó hatásúak. Egyebek között a hólyaghurutért leggyakrabban felelős E. coli szaporodását is gátolják.
Átszaladtam a patikába, vettem egy doboz vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú Urzinol tablettát. A barátnőm még azt is tanácsolta, hogy igyak sokat – persze, nem alkoholt –, hogy átmossam a hólyagomat, így segítve a bacik ürülését. A tüneteim másnapra már elviselhetőbbek voltak, és 3-4 nap után el is múltak. Örülök, hogy segített ez a hagyományos növényi gyógyszer, és nem kellett antibiotikumot szednem.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top