Tabuk nélkül

A fogantatásom története: örülök, hogy megfogadtam a barátnőm tanácsát (x)

„Az ember sajnos hajlamos a rosszat megjegyezni, a jót pedig elfelejteni. Talán ezért is izgultam annyira, amikor Ádámmal elhatároztuk, hogy szeretnénk egy kisbabát. Több rosszul végződött történetről is hallottam, és attól is féltem, hogy nem tudok majd megfoganni…”

A fogantatásom története: örülök, hogy megfogadtam a barátnőm tanácsát (x)


Mindennek utánajártam

– Ádámmal öt éve élünk együtt, és az utóbbi időben komolyabban is beszélgettünk a jövőnkről. Elmúltunk harmincévesek, és mind a kettőnkben volt némi félelem a felelősségtől, mégis úgy éreztük, jó lenne, ha születne közös gyerekünk – kezdi Barbara.

Fontos a teljes körű kivizsgálás

Sokat olvastam arról, hogy a gyermekáldás nem mindenkinek adatik meg „egyik napról a másikra”, sőt a gyors teherbeesés esélye az egészséges nőknél is alacsony, mindössze 20-30 százalékuknak sikerül. Azért, hogy pontos képem legyen arról, van-e bármilyen vitamin-, nyomelem-, esetleg ásványianyag-hiányom, milyen állapotban van a szervezetem, milyenek a hormonszintjeim, elmentem egy általános nőgyógyászati kivizsgálásra. Szerencsére szinte mindent rendben találtak, csak a prolaktinszintem volt magasabb a normálisnál.

Mit jelent a prolaktinszint?

Azonnal rákerestem az interneten, hogy megtudjam, mit is jelent a magas prolaktinszint. A prolaktin a menstruációs ciklust szabályozó hormonok egyike. „Anyasági hormonnak” is nevezik, mert a legfontosabb feladata a szülés utáni tejelválasztás beindítása és fenntartása. Más esetekben azonban nem jó, ha megemelkedik és túl magas lesz a szintje, ez ugyanis éppen az anyává válást, a teherbeesést akadályozhatja meg. A prolaktinhormon vérplazmában kimutatható mennyisége nőknél 25 mikrogramm/liter felett tekinthető kórosnak.

Létezik hormonmentes segítség

Kicsit kétségbeestem, hiszen nemrég hagytam abba a fogamzásgátló szedését, és nem szerettem volna újabb hormonális kezelést. Az egyik barátnőmnél korábban már bevált egy növényi gyógyszer, a Premens tabletta, amely hormonmentesen is segített normalizálni a prolaktinszintemet. A Premens olyan koncentrált barátcserje-kivonatot tartalmazó növényi gyógyszer, amely a barátcserje termésének a kivonatát tartalmazza. A barátcserje régóta ismert gyógynövény, ma már igazolt, hogy hatóanyagai jótékonyan hatnak a női hormonális szabályozórendszer működésére. A gyógyszer hatását és biztonságosságát több vizsgálat is alátámasztja, a barátcserje-tartalmú étrend-kiegészítők terápiás célra történő alkalmazását azonban az illetékes hatóságok nem javasolják. Nálam is bevált ez a hormonmentes segítség, mert legnagyobb örömünkre pár hónap elteltével pozitív lett a terhességi tesztem.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top