Tabuk nélkül

A minőségi alvás nemcsak széppé, hanem jobb emberré is tesz (x)

Számos dolgot megteszünk az egészségünkért és a jóllétünkért: például rendszeresen mozgunk és egészségesen táplálkozunk. Ám az egyik legfontosabb tevékenységet, a pihentető alvást hajlamosak vagyunk elhanyagolni.

A minőségi alvás nemcsak széppé, hanem jobb emberré is tesz (x)
A jó minőségű és pihentető alvásnak számos előnye van az egészségünkre, a szépségünkre és az általános jóllétünkre nézve. Három szempontból mutatjuk meg, miért fontos, hogy átlagosan napi 7-9 órát aludjunk.

  1. Egészség – az alváshiány káros hatásai: Megfelelő mennyiségű és jó minőségű alvás szükséges ahhoz, hogy regenerálódjunk. Alvás közben a testünk visszaállítja a sejtek és a szövetek normális működését, az agyunk pedig ilyenkor rendszerezi azokat az információkat, amelyek napközben értek bennünket. Az alváshiány számos egészségi problémához vezethet. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat, megnőhet a cukorbetegség, az elhízás, a szívbetegségek és a mentális zavarok kialakulásának a kockázata. Az alváshiány miatt napközben csökkenhet a teljesítőképesség, az éberség és a figyelem.
  2. Szépség – az alvás hatása a bőrre: Az alvás nemcsak az egészségünkre van pozitív hatással, hanem a megjelenésünkre is. Alvás során a testünk egy olyan hormont termel, amely elősegíti a sejtek regenerálódását és a bőr rugalmasságának megőrzését. Ha keveset alszunk, a bőrünk fáradtabbnak, sápadtabbnak és ráncosabbnak tűnhet, és a szem alatt is sötét karikák alakulhatnak ki.
  3. Érzelmi élet – az alvás pozitív hatása a kedélyállapotunkra: A pihentető alvás nagyon fontos szerepet játszik az érzelmi állapotunk szempontjából. Ha keveset alszunk, akkor rosszkedvűek, ingerlékenyek és feszültek lehetünk, ami befolyásolja a viselkedésünket és az emberi kapcsolatainkat. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás azonban javíthatja az érzelmi állapotunkat, és az érzéseink is pozitívabbá válhatnak. Az álmoknak szintén nagy szerepük van ebben, hiszen az álmodás javítja a hangulatot és a kreativitást is. Az alvás hiánya nemcsak ingerültebbé tesz, hanem csökkenti az empátiát és a szociális képességeinket is. Fáradtan ugyanis nehezebben tudjuk elviselni mások hibáit, és hajlamosabbak vagyunk apróbb dolgokon is felcsattanni.

Segít az elalvásban a Sedacur forte

Az alvás szempontjából is nagyon fontos a tudatosság. Figyeljünk az alvásminőségre és próbáljunk meg igényeinkhez mérten elegendő időt szánni az alvásra. Ha átmenetileg esténként nehezen jön álom a szemünkre, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ez a növényi gyógyszer este segít az elalvásban és nyugodt, pihentető éjszakát biztosít. Napközbeni alkalmazása nyugtató hatású, de nincs negatív hatással a koncentrációra. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

A minőségi alvás nemcsak széppé, hanem jobb emberré is tesz (x)

Fotó: Phytotec Hungária

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A

MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top