Tabuk nélkül

Egyszerű tippek feszült helyzetekre (x)

A hétköznapi stresszen túl számos szituációban feszültté válhatunk, az olyan helyzetek, mint a vizsgák, a nyilvános beszédek vagy a prezentációk különösen nehezek lehetnek számunkra. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy könnyebbé tegyük ezeket a nehéz szituációkat.

Egyszerű tippek feszült helyzetekre (x)

  1. Készülj fel a stresszes helyzetekre! A feszültséget azzal tudod csökkenteni, ha előre felkészülsz. Például, ha vizsgázni fogsz, akkor kezdj el időben tanulni és rendszeresen gyakorolj. Ha prezentációt kell tartanod, vagy beszédet kell mondanod, akkor ismerd meg alaposan az anyagot, amiről beszélni fogsz, és mondd fel hangosan otthon, akár többször is.
  2. Figyelj a levegővételre és az érzéseidre! Ha nagyon feszültté válnál, figyelj a tested jelzéseire, és próbálj meg ellazulni. Lélegezz mélyen, és ne hagyd, hogy a stressz eluralkodjon rajtad, próbálj meg tudatosan lassítani egy kicsit.
  3. Keresd a támogató gondolatokat! Stresszes helyzetben hajlamos lehetsz általánosítani és arra gondolni, hogy neked soha nem sikerül semmi. Ez azonban nem jó, mert tovább fokozza a feszültség érzését. Akármilyen nehéz is, próbálj meg inkább a pozitív gondolatokra koncentrálni, és találd meg azokat az érveket, amelyek alátámasztják, hogy képes vagy a feladat megoldására.
  4. Van, akire számíthatsz! Ha nehézségeid vannak, kérj segítséget! Az egyik legjobb módja annak, hogy csökkentsd a stresszt, ha érzed, hogy van kire támaszkodni.
  5. Segíthetnek a relaxációs technikák. A meditáció segít ellazulni a testednek és lecsendesíteni, megnyugtatni a zaklatott elmédet. A rendszeres meditáció javítja a stresszkezelő képességedet is.
  6. Figyelj a legalapvetőbb szükségleteidre! Ha kimerítő időszakon mész keresztül, fontos, hogy odafigyelj a legalapvetőbb dolgokra. Próbálj meg eleget aludni, egészségesen táplálkozni, és mozogj rendszeresen. Ezek az egyszerű dolgok nagyon sokat segítenek abban, hogy jobban érezd magad a bőrödben és könnyebben átvészelj helyzeteket.

Segíthet a három gyógynövény együttes ereje

A túl sok stressz nemcsak rövid távú károkat okozhat, hanem hosszú távon a fizikális és a mentális egészségedet is tönkreteheti. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kiismerd, mi az, ami a feszültségedet oldani tudja. Ha napközben gyakran feszült vagy, átmenetileg segítségedre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Feszültségoldó hatásának köszönhetően ez a növényi gyógyszer nappal nyugtató hatású, míg este segíti az elalvást és nyugodt, pihentető alvást biztosít. Nincs negatív hatással a koncentrációra, ezért nem kell attól tartanod, hogy tompul a figyelmed. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja negatívan. Recept nélkül megveheted a patikában, nem kell orvossal felíratni.

Egyszerű tippek feszült helyzetekre (x)

Fotó: Phytotec Hungária

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A

MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top