Tabuk nélkül

Ez a szer segített a bajba jutott egyetemistának (x)

Fiatalság vagy élettapasztalat: előbbit hajszoljuk és istenítjük, utóbbi viszont nagy ajándék lehet egy-egy kellemetlen helyzetben, például egy intim fertőzés esetén. Elmondjuk, miért jó gyorsan felismerni a bakteriális vaginózis árulkodó tüneteit, és azt is tudni, mi a teendőnk, ha megvan a baj.

Ez a szer segített a bajba jutott egyetemistának (x)


„Későn érő típus vagyok: 38 évesen újra beültem az iskolapadba, hogy marketinget tanuljak. A csoporttársaim a lányaim lehetnének, ennek ellenére hamar befogadtak maguk közé. El is határoztuk, hogy a sikeres vizsgaidőszakot valamilyen jó bulival ünnepeljük meg”
– kezdi a történetét Anett. A felhőtlennek ígérkező szórakozás során azonban olyasmi történt, amiben nagy segítség volt az idősebb iskolatársnő élettapasztalata.

Fesztivál a világvégi Paradicsomban

A sikeres vizsgákért végül nemcsak egy-két koktéllal, hanem egy hosszabb programmal jutalmazták meg magukat a lányok, és megvették a belépőiket egy eldugott, mesebeli helyen megszervezett, négynapos fesztiválra. A csajok féktelen bulizást és pasizást terveztek – ezekre Anett már nem volt kapható, így ő lett a csapatban a „megbízható józan ember”. „Jól éreztük magunkat, a lányok imádták a bulit, és én minden irigység nélkül gyönyörködtem abban, ahogy körülrajongják őket a pasik” – vallja meg Anett.

A harmadik nap reggelén aztán váratlan dolog történt. „Zselyke, az egyik sátortársnőm kétségbeesett arccal vont félre. Elsuttogta, hogy borzalmasan erős, kellemetlen szagú folyása van, és attól tart, hogy hiába vigyázott, elkapott valamit az egyik alkalmi partnerétől” – idézi fel Anett, aki ezután alaposan kifaggatta Zselykét a panaszairól. „Elég valószínű volt, hogy »csak« egy bakteriális hüvelyfertőzésről van szó, ami nem nemi úton terjedő betegség, de a fesztiválok higiénés körülményei között, meg egy-egy új partnerrel töltött szenvedélyes éjszaka után könnyen összejön, sőt, az aktus után felerősödhetnek a tünetek” – magyarázza Anett.

„Láttam Zselykén, hogy szörnyen meg van ijedve, konkrétan a sírás kerülgette. Biztosítottam arról, hogy nincs ezzel semmi baj, ne keseredjen el, és odaadtam neki a doboz Vitagyn C hüvelykrémet, amit mindig magamnál hordok a bakteriális vaginózis kiegészítő kezelésére. Mondtam neki, hogy ez addig is segít, amíg eljut a nőgyógyászához. Nagyon hálás volt, én pedig most először szívből örültem annak, hogy az élettapasztalatom miatt könnyedén kezelem az ilyen helyzeteket” – teszi hozzá Anett.

Tudtad?

Az egyik leggyakoribb intim fertőzés a bakteriális vaginózis, amely nagyon könnyen kialakul: elég, ha valamilyen okból lecsökken a hüvelyt védő Lactobacillusok száma, ami miatt nem termelődik elegendő tejsav. Ennek következtében felborul a hüvely élettani pH-ja, és a lúgosabbá vált közegben máris el tudnak szaporodni a hüvelyflórában élő kórokozók. A fertőzés tünete a bőséges, szürkésfehér, kellemetlen, halszagú hüvelyfolyás. A hármas hatású Vitagyn C hüvelykrém tejsav- és aszkorbinsav-tartalma révén helyreállítja a hüvely élettani pH-értékét, ami gátolja a kórokozók szaporodását. Emellett prebiotikumot is tartalmaz, amely táplálja a szervezet saját Lactobacillus-flóráját, ezzel erősíti a hüvely saját védelmét.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top