Tabuk nélkül

Felfázás a romantikus randevún – szerencsére kéznél volt a segítség (x)

A válság a randizási szokásokat is átalakította: most már nem ciki, hanem nagyon is józan dolog észszerűen átgondolni, mennyit költünk egy-egy randira, és olyan programokat keresni az ismerkedéshez, amelyek nem kerülnek pénzbe. Judit és János harmadik találkáját azonban kis híján megakadályozta a hólyaghurut.

Felfázás a romantikus randevún – szerencsére kéznél volt a segítség (x)

„A barátnőim mindig mondták, hogy fordítva ülök a lovon, de nekem soha nem imponált, ha egy pasi a pénzével akart lenyűgözni. A pénz előbb-utóbb elfogy, és a kapcsolatnak utána is ki kell tartania. Szerencsére mostanra divatba jöttek az infla-randik, és egyre többen jönnek rá arra, milyen kiváló ismerkedős program lehet egy-egy kirándulás vagy egy közös társasjáték, amelynek során nagyon sok mindent megtudhatsz a másikról” – mondja a negyvenegy éves Judit, akire szintén egy „infla-randin” talált rá a szerelem.

Juditot lenyűgözték a közös programok

„A válásom után újra ismerkedni kezdtem, és kifejezetten megtetszett Jánosban, hogy mennyire józan, racionális pasas. Annak ellenére, hogy mérnökként jól fizető állása van, nem azzal nyitott, hogy meghívjon valamilyen menő étterembe vagy egy drága koncertre” – idézi fel Judit. Az első találkájuk egy közös biciklis kirándulás volt, ami nagyon jól sikerült, mert mindkettőjüknek fontos a természetben töltött idő és az aktív kikapcsolódás. „A második randevú egy romantikus piknik volt a közeli folyóparton, amire mindketten vittünk házi készítésű rágcsálni- és innivalót, mini táblás játékot, kártyát. Nagyon élveztem János társaságát, lenyűgözött az intelligenciája és a humora, a kisfiús, huncut bája. Folyamatosan volt beszédtémánk, teljesen el is felejtettem, hogy mennyi az idő, és hogy picit fázom már a fűben ülve, de egyikünk sem akarta megtörni a varázst. A folyópart éjszakára teljesen elnéptelenedett, amikor János rászánta magát a következő lépésre, és a forró csókjai miatt már eszembe sem jutott, hogy kockázatos dolgot művelünk” – meséli Judit.

Másnap jött a kellemetlen meglepetés

Judit fájdalmas panaszokra ébredt a varázslatos éjszaka után. „Fájt az alhasam, állandóan pisilnem kellett, de csak nagy erőlködéssel sikerült pár csepp vizeletet kipréselnem magamból. Nyilvánvaló volt, hogy múlt éjszaka felfáztam. Nem volt elég, hogy éjfél körül már picit hűvös volt, de még össze is bújtunk Jánossal, és a forró, szenvedélyes együttlét során sajnos feljuthatott pár baktérium a húgyhólyagomba” – emlékszik vissza Judit.

János tudta, mi a megoldás

„Ahogy ezt végigpörgettem magamban, megrezzent a telefonom. János írt, hogy megkérdezze, hogy éreztem magam tegnap. Megírtam neki, hogy szerintem felfáztam, mire azonnal felhívott, és aggódva kérdezte, pontosan mik a panaszaim. Mondta, hogy rettentően sajnálja a dolgot, igyak sok vizet, és hamarosan felugrik hozzám egy doboz Urzinol tablettával, hátha még időben sikerül elcsípni a bajt. Nagyon jólesett, hogy ilyen gondoskodó és gyengéd velem. Ott, a vécén ülve, a telefonommal a kezemben tudtam, hogy ennek a kapcsolatnak van jövője” – teszi hozzá Judit. A történet így aztán jól végződött, az enyhe felfázás kezdeti tünetei ugyanis sok esetben még antibiotikum nélkül is enyhíthetők fertőtlenítő és vizelethajtó hatású gyógynövényekkel.

Tudtad? A hólyaghurut tünetei ellen az a gyógynövény az ideális, amelynek antibakteriális hatású hatóanyaga a húgyutakon keresztül ürül ki a szervezetből. Ilyen a húgyutak fertőtlenítőjeként ismert medveszőlőlevél. Az Urzinol tabletta ennek az évszázadok óta használt, igazoltan baktériumellenes hatású gyógynövénynek a kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, amely recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Szedését tanácsos a hólyaghurut első tüneteinek a megjelenése után azonnal elkezdeni. Javasolt még bőséges folyadékbevitelről gondoskodni, hogy minél alaposabban átmossuk a húgyutakat.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top